Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

BURSA/ESKİŞEHİR/BALIKESİR/ÇANAKKALE/ Ankara'daki terör saldırısı, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi.

BURSA/ESKİŞEHİR/BALIKESİR/ÇANAKKALE/ Ankara'daki terör saldırısı, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Bursa'da bir grup, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Şehreküstü Meydanı'nda toplandı.

Konfederasyonun Bursa Temsilcisi Özkan Rona, grup adına yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koyan saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bu kritik süreçte öfke ile değil akılcı davranarak, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen güçlere meydan verilememesi gerektiğini vurgulayan Rona, "Biliyoruz ki terör nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Bu nedenle Suruç'ta ölen gençler de Dağlıca'da şehit edilen asker de Diyarbakır Hani yolunda çocuğunun ve eşinin gözleri önünde şehit edilen polis ve son olarak Ankara'nın göbeğinde yaşanan insanlık dışı katliamda ölen emekçiler ve gençler de bizim evlatlarımız, yurttaşlarımızdır" diye konuştu.

Rona, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenleri anmak ve acıyı paylaşmak amacıyla konfederasyon olarak bugün tüm yurtta iş bıraktıklarını ve hafta boyunca iş yerlerine siyah kokartlar takarak gideceklerini sözlerine ekledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların üyeleri ise Kent Meydanı'ndan Fomara Meydanı'na kadar yürüdü.

Döviz ve pankartlar taşıyan grubun yürüyüşünün bittiği meydanda konuşan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, Ankara'da saldırıya uğrayan kişilerin barış için orada bulunduğunu söyledi.

Onların, savaşa karşı barışı savunduğunu dile getiren Ayyılmaz, "Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken bombalar patladı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız" dedi.

Eskişehir

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Hukuk Fakültesi önünde toplanan öğretim üyesi ve öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası grup adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, yaşanan acıyı tarif edecek kelime bulamadıklarını söyledi.

Yalçınoğlu, saldırıya uğrayan kişilerin, başvurusu 20 gün önce yapılan bir mitingde demokratik taleplerini dile getirmek için yola çıktıklarını anlattı.

Barış için bir araya gelen insanların adeta katledildiğini belirten Yalçınoğlu, orada bulunup hayatta kalanların bu olayı asla unutmayacaklarını ifade etti.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan KESK'e bağlı bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ise saygı duruşunda bulunup slogan attıktan sonra yürüyüşe geçti. Pankart ve dövizler taşıyan bu kişiler, Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a kadar yürüdü.

Parkta açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, Ankara'daki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Garın önünde miting için toplanıldığını anımsatan Yalçın, "Orada türkülerimiz, halaylarımız, simitlerimiz, çayımız, balonlarımız, coşkumuz, çocuklarımız ve dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde bu tabloyu kana buladılar. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Balıkesir

Balıkesir'de, KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, Salih Tozan Kültür Merkezi önünde toplandı. Döviz ve pankartlar taşıyan grup, Vasıfçınar ve Milli Kuvvetler Caddesi'nden Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü.

KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, meydanda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Balıkesir'den giden yaklaşık 10 kişinin, Ankara'da düzenlenen saldırıda yaralandığını söyledi.

Saldırıda ölenleri asla unutmayacaklarını ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor" diye konuştu.

Daha sonra saldırıda ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Çanakkale

Salı Pazarı mevkisinde toplanan grup, İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Talat Koç, üzgün, öfkeli ve yasta olduklarını söyledi.

Koç, Ankara'daki saldırıyı asla unutmayacaklarını anlatarak, "Ankara'ya gittiğimizde ellerimizde barış vardı, tebeşir tozları vardı. Şimdi arkadaşlarımızın kanları var ama inadına barış mücadelesi vereceğiz. Bu katilleri barışla, barış mücadelesiyle birleşmiş, haklarına, özgürlüklerine sahip çıkan bir mücadeleyle boğacağız" diye konuştu.

Yalova

Eğitim-Sen Yalova Temsilciliğine bağlı üyeler, Cengiz Koçal Caddesi'ndeki sendika binası önünde toplanarak yürüyüşe geçti.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüşün ardından, grup adına hazırlanan basın açıklaması sendikanın Yalova İl Temsilcisi Cevat Güneş tarafından okundu. Katılımcılar daha sonra bir süre oturma eylemi yaptı.

Gruplar, açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Yalova Yerel Haberler

title