Haberler

Ankara'da Ulaşıma Zam

Güncelleme:

Gökçek ve Ekibi Bugün Ulaşıma Yapılacak Zammı Belirleyecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün toplanarak ulaşıma yapılacak zammı belirleyeceğini bildirdi.

2011'de en büyük hedeflerinin 2020 EXPO olduğunu belirten Gökçek, dün Valilik binasında bu konuyla ilgili bir toplantı yapıldığını ve önemli adımlar atıldığını ifade etti.

İzmir'in EXPO konusunda şansını denediğini, ancak bunu iyi kullanamadığını öne süren Gökçek, şunları kaydetti:

''2020 EXPO kesinlikle Ankara'nın hakkıdır ve hakkımız olanı alacağız. İzmir bu konuda sınıfta kalmıştır ve Türkiye'ye ikinci bir mağlubiyet yaşatmaya hakkı yoktur. Aradan çekilsinler. Bunu daha önce denediler ama yarışı Milano'ya kaptırdılar. Sayın Cumhurbaşkanı'nın desteği olmasaydı o kadar da oy alamazlardı. Şimdi sıra kesinlikle bizde. 2020 EXPO'yu almayı çok istiyoruz.''

Önümüzdeki yıl Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içerisindeki Hayvanat Bahçesi'ni de ele alacaklarını belirten Gökçek, yapacakları çalışmayla Başkente uluslararası nitelikte bir Hayvanat Bahçesi kazandıracaklarını bildirdi.

Başkan Gökçek, 2011 yılı hedefleri arasında yer alan büyük projelerinden birinin de Bilişim Vadisi'ni Ankara'ya getirmek olduğunu söyledi.

Yapılan tüm çalışmaların ve hazırlanan raporların, Bilişim Vadisi için en uygun yerin Ankara olduğunu gösterdiğini belirten Gökçek, ''Bu projenin Kocaeli'ye götürülmesi gibi çalışmalar var ama bu doğru değil. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'li olduğu için Bilişim Vadisi'ni oraya kurmak istiyor ama bu çok yanlış. Bu, Türkiye ekonomisi için de doğru bir şey olmaz. İnanıyorum ki bizim partimiz bu anlamda sırf bakan oralı olduğu için bir yatırım yapmaz ve objektif davranır. Bu konuda raporlar da Ankara'yı gösterdiği için inanıyorum ki Bilişim Vadisi Ankara'da olacaktır'' diye konuştu.

Ankara'nın artık çok iyi bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu dile getiren Gökçek, 2020 EXPO için de büyük bir fuar alanının gereğini vurguladı.

-ULAŞIMA ZAM-

UKOME'nin bugün toplanacağını ve ulaşıma yapılacak zammı belirleyeceğini aktaran Gökçek, ''Ayda 10 milyon lira zarar ediyoruz. Bunun tabii ki hepsini kapatmayacak bu zam ama en azından bir kısmını kapatabilir. En pahalı ulaşımın da Ankara'da olduğu konusunda yersiz eleştiriler var. Ankara'da tam biletin bedeli aslında 1,50 lira ama herkes bizim tek binişlik biletimizin fiyatını söylüyor. Tek binişlik bilet 1,85 lira diye herkes onu baz alıyor. Bunu kaldıra da biliriz. Ayrıca kartlı sistemin yerine değişik sistemler üzerinde de çalışıyoruz. Dokunmatik kartlar üzerine yoğunlaştık ama ne olur ilerleyen zamanlarda bakacağız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title