Haberler

Ankara'da Kilis Rüzgarı Esti

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Ankara’da bir program düzenlendi.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Ankara'da bir program düzenlendi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Misyon Şefi Dr. MeeraSethi'nin yaptığı açılış konuşmasının ardından, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kilis Valiliği'nin destekleriyle kurulan ve Suriyeli çocuklardan oluşan "Kardeş Sesler Korosu' dinleyicileri sesleri ve şarkıları ile büyüledi.

Kilis'in tarihi ve turistik yerlerinin bulunduğu fotoğraf sergisi tanıtım standında yoğun ilgi çekti.

Ankara Cer Modern Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda ayrıca Kilis'in tarihi ve turistik yerlerinin bulunduğu fotoğraf sergisi tanıtım standında rüzgar gibi esti. Pek çok bürokrat ile vatandaşın ziyaret ettiği, Kilis Standı yerli ve yabancı konukların yoğun ilgisiyle karşılandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kilis fotoğraf sergisi ve standına hayran kaldı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a teşekkürlerini ve memnuniyetlerini iletti.

Cer Modern'de Kilis rüzgarı estiğini ve Kilis'in tanıtımını en iyi şekilde yaptıklarını belirten Vali Tapsız, "Bildiğiniz gibi, Türkiye göç hareketlerini yönetmek, göç politikası oluşturmak amacıyla 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nu (YUKK) kabul etmiştir. Kanunla, göç yönetiminden sorumlu olacak İçişleri Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 18 Aralık tarihini Göçmen Günü olarak kabul etti ve bu çerçevede kutlamalar yapıldı ve bizde Kilis İli olarak burada yer almaktan Kilis'imizi tanıtmaktan mutlu olduk" dedi.

Vali Tapsız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Programın amacı, Türkiye'deki entegrasyonu yansıtmak. Bununla ilgili olarak, Dünya Göç Teşkilatı ile Bakanlığın hazırladığı bu programa yabancı ülkelerin büyükelçileri ve üst düzeyde misafirler katılımını sağlamak. Kilis şu anda Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlerini en iyi şekilde ağırlayarak dünyanın hayranlıkla izlediği bir şehrimiz olmuştur. Kilis'i ziyaret eden ulusal ve uluslararası temsilciler Suriye'de yaşanan bu dramda Kilis halkının ve Kilis Valiliği'nin insan üstü fedakarlıkları ve çalışmalarıyla bir tarih yazdığını ifade etmişlerdir. Şunu ayriyeten belirtmek isterim ki Kilis'in nüfusu şuan 90 bin olmakla beraber 80 bin Suriyeli kardeşini de misafir ederek nüfusu kadar insanı ağırlamaktadır. 170 bin kişinin bulunduğu Kilis'imizde buna rağmen asayiş olaylarında artma söz konusu olmamıştır."

Tapsız, Kilis'in tarihi, kültürü ve misafirperverliği sebebiyle bu programa özellikle davet edildiğini sözlerine ekledi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Süleyman Tapsız Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title