Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında olan Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, bölgede bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait taşınmazlar, Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye ait farklı yerlerdeki taşınmazlarla takas edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında olan Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, bölgede bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait taşınmazlar, Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'ye ait farklı yerlerdeki taşınmazlarla takas edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan ve aralarında Ulus İş Hanı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı, Gümrük Müsteşarlığı, Ulus Hal binasının da bulunduğu 3 parsel ile Yenimahalle 13652 ada 2 parselin; Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Çankaya Eti Mahallesi, Etimesgut Eryaman, Çubuk Atatürk Mahallesi, Altındağ Ege Mahallesi ve Yenimahalle'de bulunan bazı taşınmazlar ve ASKİ'ye ait bazı taşınmazlarla takas edilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis'te ayrıca EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın, mevcut personeliyle, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmesi kabul edildi.

KİLİS BELEDİYESİ'NE İTFAİYE ARACI YARDIMI

Toplantıda, Suriye'deki iç savaş nedeniyle binlerce Suriyeli mültecinin sığındığı ve ilde tarihi dar cadde ve sokakların bulunması nedeniyle yangınlara müdahale etmekte zorluk çektiği Kilis Belediyesi'nin talebi üzerine, Ankara İtfaiyesi bünyesinde olan ihtiyaç bulunmayan dar yol itfaiye arasözü Kilis Belediyesi'ne hibe edildi.

GÖKKUŞAĞI'NDA YÖRESEL ÜRÜNLER SATILACAK

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan, İnönü Bulvarı üzerindeki Gökkuşağı Tesisleri, içinde bulunan 22 iş yeriyle birlikte, Ankara'nın yöresel ürünlerinin satılması ve pazarlanması için kullanılacak.

Belediye Meclisi'nde, Gökkuşağı tesislerindeki iş yerlerinin, yöresel ürünler, el sanat ürünleri, ahşap işçiliği ürünleri, iyi tarım uygulaması veya organik tarım kapsamında üretilen ürünlerin doğrudan üretici tarafından pazarlanmasına yönelik olarak, kamu kurumlarına, kamu kurumu niteliğinde bulunan vakıf, birlik ve dernekler ile vergi muafiyeti bulunan vakıflara bedelsiz olarak tahsis edilmesi de kararlaştırıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Kilis Ulus Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title