Haberler

Melih Gökçek Haymana'nın Köylerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana'nın köylerini ziyaret ederek projelerini anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana'nın köylerini ziyaret ederek projelerini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Haymana'nın Altıpınar köyünde diğer köylerden de toplanarak kendisini dinlemeye gelenlere tarım ve hayvancılık projeleri hakkında bilgi verdi. Ankara'daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri için her türlü desteği vermek istediklerini kaydeden Gökçek şöyle konuştu:

"Bunun için belediyenin şirketleri etrafımızdaki 17 çevre ilçede görevlendirilecek. Onlar hem yatırımları teşvik etsinler hem yetiştirilecek olan ürünleri ve hayvancılığı yönlendirsinler hem de ilçelere belli bir takım tesisleri kursunlar. Diyelim ki soğuk hava deposu, ambalaj tesisleri, küçük fabrikalar, bunları Ankara Büyükşehir Belediyesinin 12 şirketi var, bu şirketler yapsın. Bu sayede de köylü daha çok kazansın. Açmış olduğumuz tesiste para kazanılmaya başlandığında köylüler bir an önce kooperatif kursun, biz belediye olarak o kooperatife devredelim, mal da sizin olsun, her şey de sizin olsun, siz para kazanın."

Köylülerin su talepleri için destek sözü veren Gökçek, yol yapmanın da görevleri olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gökçek, "Benim bir rakibim var, CHP adayı, bol miktarda atıyor, her şey bedava diyor, tam bir palavra. Bugün televizyonda yakaladım, 'hangi parayla yapacaksın?' diye sordum. Dedi ki 'imar rantıyla.' Hangi kanunun hangi maddesinde yazıyor? Hepsi palavra" diye konuştu.

17 ilçenin 17'sine de hizmet getireceğini kaydeden Gökçek şunları söyledi:

"Bunu 5 senede yapacağım ama hangisinden başlayayım? Herkes diyor ki:  'Önce benden başla.' Bir ölçü koyduk ortaya, dedik ki:  en fazla oyu bize hangi ilçe yüzde olarak verirse bismillah ondan başlayalım. Hatırlayın geçen seçimde yüzde 71.5 vermiştiniz, yüzde 75 verin alın birinciliği sizden başlayalım. Azalırsa hizmet vermeyeceğiz diye bir şey yok, hizmet gene gelecek Allah'ın izniyle ama geride kalma öne al."

Rakiplerinin kendisinin Ankaralı olmadığı yönünde propaganda yaptığına dikkat çeken Gökçek, Ankara'da doğup büyüdüğünü belirterek "Hayatını Ankara'ya adamış bir adamım" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title