Haberler

Ankara Arena'nın Açılışı, Türkçe Olimpiyatları İle Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "ankara'ya Mükemmel Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: "ANKARA'YA MÜKEMMEL BİR TESİS KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

"BUNLARIN, VASSELL'İN AÇIKLAMALARI OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı tamamlanmak üzere olan çok amaçlı spor salonu Ankara Arena'nın, Türkçe Olimpiyatları ile hizmete gireceğini söyledi.

Melih Gökçek, salonu gezdirirken gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Arena'yı 8 ayda bitirmeyi planladıklarını, ancak salonu, müteahhidin bazı

konularda yavaş davranması nedeniyle yaklaşık 10 ay içinde Türk sporunun hizmetine sunmuş olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sadece elektronik göstergeler kaldı. Onlar da çarşamba günü gümrükten çıkacak. Önümüzdeki hafta içinde montajı yapılacak ve Ankara Arena tamamlanmış olacak. Belki de Türkiye'de en süratli yapılan yapı burası. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük özelliği, bu tip yapılardaki sürati. Burayı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte aynı zamanda Basketbol Federasyonu'nun proje konusundaki katkılarıyla yaptık. İhaleyi tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptı ve inşaatı yürüttü. Kısmet olursa Ankara Arena'yı biz basketbol federasyonuna teslim edeceğiz. Atatürk Spor Salonu'nu da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alacak ve yöneteceğiz. Ankara'ya mükemmel bir tesis kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Burada ilk faaliyet olarak Türkçe Olimpiyatları yapılacak. Sonrasında birkaç tane turnuva yapılarak, salonun denenmesi gündeme gelecek."

Ankara Arena'nın yapımında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ve Basketbol Federasyonu olarak 3'lü bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Gökçek, "Burası 47 milyon 100 bin TL'ye mal edildi. Yarısını biz, yarısını da Spor Toto'dan almak üzere GSGM karşılasın diye düşündük. Dolayısıyla yarısını onlar, yarısını biz veriyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara için bir fedakarlık yapıyor. Hiçbir yönetim hakkı yok. Ayrıca ayda bir kez Ankara Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri dolayısıyla tesis bize tahsis edilecek" diye konuştu.

Bu arada Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılıp yenilenmesi konusundaki bir soruyu ise şu şekilde cevapladı:

"19 Mayıs Stadı'nın yeniden yapılması, Milli Komite ile görüşüldükten sonra gündeme gelecek. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alabilseydik, buranın faaliyetine hemen geçebilirdik. Ama şimdi önümüzde biraz daha süreç var. Hepimizin bildiği gibi 1 oyla kaybettik. Bunun nedenlerinden birisini,Türkiye'deki tesislerin yerinde gösterilmemesi olarak görüyorum. Federasyonun, Sarayköy'deki dünyanın en büyük futbol tesisini göstermesi için talepte bulundum. 'Türkiye'ye gelen heyet tesisleri görürse biz bunu kesin olarak alırız' dedim. İstanbul'daki toplantıya gelen delegeyi buraya getirip gezdirme durumunda olmadılar. Uçakla gelmeleri, gezmeleri ve dönmeleri 4 saatlik bir olaydı. Eğer bunu yapsalardı, delegeler etkilenecek ve şampiyonayı biz alacaktık. Bu konuda son derece de üzgünüm. Biz, o 1 oyu, bu tesisleri gezdirseydik alırdık."

VASSELL KONUSU

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basında yer alan Vassell'in başbakana yazdığı mektupla ilgili olarak, "Bunların, Vassell'in açıklamaları olduğuna inanmıyorum" dedi.

İngiliz futbolcunun Türkiye'ye geldiğinden beri, birkaç kişinin kendisiyle oyuncak gibi oynadığını ifade eden Gökçek, "Daha önce de hatırlarsınız, bir otel hikayesi vardı. Onun da tamamen düzmece olduğu bütün delilleriyle birlikte ortaya çıktı. Ankaragücü'nde daha önce yöneticilik yapan ve Vassell'i Türkiye'ye getiren bazı kişiler, devamlı olarak kendisini yönlendirmek suretiyle beyanatlar veriyor. Şimdiye kadar kime zor kullanılmış ki, Vassell'e kullanılsın. Böyle bir saçmalığı kabul etmek mümkün değil. Geçen sene Ankaragücü'nden aşağı yukarı 40 civarında sporcu geldi geçti. Hangisine böyle bir şey yapıldı" diye konuştu.

Bu tür olayları kimlerin yaptırdığını çok iyi bildiklerini vurgulayan Gökçek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim tarafımızdan, bu 'şahsiyetsiz' kişiler çok iyi biliniyor. Vassell'in adına bir takım hareketler yapıyorlar. Vassell'in parasının son taksitinin ödenmesi konusunda yönetimin parayı yatırmak istediği gün, Vassell'in avukatı Cem Papilla'nın, (Bir gün geçti, bu parayı yatırmanıza gerek yok. Zaten biz mukaveleyi feshedeceğiz) diye konuşması olmuş. Feshetmek istiyorlarsa biz de oynamak istemeyenin yolu açık olsun diye düşünürüm. Ama bu benim kişisel kanaatim. Yönetim ne der bilemem. Bu yapılan hareketlerden Türkiye de zarar görüyor. Bunlar Ankaragücü düşmanı, hasbelkader yöneticilik yapmış birkaç şahsın uydurduğu laflar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title