Haberler

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, "Amatör sporların tesis sıkıntısını giderirsek, inanıyorum ki Türk futbolunda çok büyük bir patlama olacaktır" dedi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, "Amatör sporların tesis sıkıntısını giderirsek, inanıyorum ki Türk futbolunda çok büyük bir patlama olacaktır" dedi.

Kandazoğlu, Alanya'nın Türkler beldesinde Alaiye Resort Otel'de düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıda geride kalan sezonun sorunlarını paylaşacaklarını, yapılanları değerlendireceklerini ve gelecek sezonla ilgili projelerin ele alınacağını söyledi.

Ankara'dan, Türk sporuna yön vermek istediklerini ifade eden Kandazoğlu,

"Yapacağımız projelerle tüm illerimize, hatta yurt dışına ilham kaynağı olalım. Bununla ilgili kulüp başkanlarımızdan fikir ve düşüncelerini almak istiyoruz. Tabiki en önemli amaç gençliğe yön vermek, spor yaptırmak. Sadece futbol değil, futbol dışındaki branşlarımızı da aktif hala getirmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'de en aktif branşların başında futbolun geldiğini dile getiren Kandazoğlu, genç bir nüfusa sahip Türkiye'de lisanslı 3 bin civarında futbolcu bulunduğunu, oysa bu sayının 30 bine yakın olması gerektiğini kaydetti.

Spor branşlarındaki başarısızlığı tesisleşememeye bağlayan Kandazoğlu, şöyle devam etti:

"Hep futbol kalitesinden, Brezilya'dan bahsediyoruz. Bugün Brezilya ekonomisinin yüzde 60'ı futbol ve turizmden oluşuyor. 70-80 milyonluk nüfusa sahip ülkemizde futbola bakıyoruz, yerlerdeyiz. Bunu doğru şekilde işlersek, temellerini doğru atarsak, amatör sporların tesis sıkıntısını giderirsek inanıyorum ki Türk futbolunda çok büyük patlama olacaktır. Türkiye'de futbol büyük bir gelir kapısı haline gelebilir."

Kandazoğlu, Türkiye'de yabancı futbolcu sayısına sınırlama getirilmesinden yana olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Yabancı futbolcu ülke futboluna katkı sağlıyor ancak yabancı sayısında serbestlik de Türk futboluna dinamit atmaktır. Bu sayı 3-4 olursa Türk futbolu daha çabuk gelişecektir. Çok yetenekli gençlerimiz var. Tek eksiklik tesis. Bunu giderdiğinizde diğer ülkelere futbolcu ihracatı yapabilecek seviyeye gelebiliriz. Amatör futbol kulüplerine mutlaka profesyoneller bakmalı. Bakmadığı sürece ülke futbolunda kıpırdanma olmaz."

Kandazoğlu, spor camiasının içinde olanların topluma, taraftara örnek davranışlarda bulunması gerektiğini kaydetti.

Spor kulüplerinden yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantı, 12 Mayıs'ta sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title