Haberler

Anayasa Mahkemesi 53 Yaşında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Anayasa Mahkemesinin inşallah normalleşme yolunda, gerçek bir Anayasa Mahkemesi işlevine sahip olarak hareket edeceğine bundan sonra bir kere daha kanaat getirmiş oldum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Anayasa Mahkemesinin inşallah normalleşme yolunda, gerçek bir Anayasa Mahkemesi işlevine sahip olarak hareket edeceğine bundan sonra bir kere daha kanaat getirmiş oldum" dedi.

Şentop, Anayasa Mahkemesinin 53. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Törendeki konuşmasından dolayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı tebrik eden Şentop, "Başkanımızı dinledik. Konuşması güzeldi. Anayasa Mahkemesinin inşallah normalleşme yolunda, gerçek bir Anayasa Mahkemesi işlevine sahip olarak hareket edeceğine bundan sonra bir kere daha kanaat getirmiş oldum" ifadesini kullandı.

İstanbul'daki usulsüz tahliyelerle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Şentop, bu konuda açıklama yaptığını, Anayasa Mahkemesinde bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

Bir gazetecinin, "Ön raporda hakimlerin açığa alınması istenmiş. HSYK bugün olağanüstü toplanacak" demesi üzerine Mustafa Şentop, "Ben orada da görüşümü belirttim. Bu yapılan işin hakimler açısından yanlış olduğunu, hatta sadece disiplin suçu değil, ceza hukuku bakımından da suç oluşturacağını söyledim" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mustafa Şentop Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title