Haberler

Anayasa Değişikliği Paketi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Anayasa Değişikliği Paketi Hakkında Muhalefetin Tavrını Eleştirerek, 'Bu Anayasa Değişikliği Paketinin İçinde 'Eleştiri' Diye İfade Edilen Noktaların Haklılık Payını Zorlama ile Oluşturmaya Çalışıyorlar

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Anayasa değişikliği paketi hakkında muhalefetin tavrını eleştirerek, 'Bu Anayasa değişikliği paketinin içinde 'eleştiri' diye ifade edilen noktaların haklılık payını zorlama ile oluşturmaya çalışıyorlar. Olmayan bir haklılık payını yaratmaya çalışıyorlar' dedi.

Bir etkinliğe katılmak için Samsun'a gelen Bakan Demir, bir mobilya mağazasında düzenlenen kahvaltıda esnaf ile bir araya geldi.

Yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, 'Cumhuriyet tarihinin en önemli günlerini yaşadığını' belirten Demir, özellikle demokratik standartların yükseltilmesi noktasında bir aşamaya gelindiğini ifade etti.

Tüm bu değişimlerin kolay olmadığını vurgulayan Demir, 'Bunun dayanak noktası, bu işin itici gücü, bunu sağlayan tek şey milli iradedir, halkın gücüdür' dedi.

Konuşmasında Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Bakan Demir, partisi tarafından bir taslak metin hazırlandığını hatırlattı.

Taslağın çok sağlıklı çalışmalardan sonra ortaya konulduğunu belirten Demir, 'Bu sürecin inşallah geri dönüşü yok. Aynen 'demokratik açılım' diye ifade edilen milli birlik ve kardeşlik projesi gibi bu da geri dönüşü olmayan, çok sağlıklı çalışmalardan sonra ortaya konulmuştur' diye konuştu.

Muhalefet partilerinin Anayasa değişikliği paketi hakkındaki tavrını eleştiren Demir, 'Muhalefet partilerinin bu çalışmaya karşı takındığı tavrı görüyorsunuz, ne söylenebilir, ne denilebilir ki? Bu Anayasa değişikliği paketinin içinde 'eleştiri' diye ifade edilen noktaların haklılık payını zorlama ile oluşturmaya çalışıyorlar. Olmayan bir haklılık payını yaratmaya çalışıyorlar. Ama bu aşılacak. Çünkü millet bunu sahipleniyor, sahiplenecek' dedi.

Bakan Demir taslaktaki yargıyla ilgili düzenlemelerin yargı erkini daha güçlendirici, daha sağlıklı hale getirecek düzenlemeler olduğunu da söyledi.

(DLK-YU-NUR) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title