Haberler

'Anarsan A..' İçin İlk Kez Konuştu

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun "Ana...A" sözlerine iki gün sonra yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan: "Anaları dillerine alanlara sesleniyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, bizim medeniyetimizde anaların yeri çok saygındır. Benim sizin annenize saygım var. 'Edep yahu' diyorum" "Sizlerden çok rica ediyorum; lütfen CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin sözcüleri, genel başkanları ekrana çıktığında televizyonlarınızı kapatın ya da çocuklarınızı televizyonlardan uzak tutun.

En azından çocuklar, bu siyasetçileri, bu üslubu görmesinler, duymasınlar" "Muhalefetin şu anda ne ile uğraştığını görüyorsunuz değil mi? Milletin derdine derman olacak bir tek tavsiye, yol gösterici, yapıcı tek bir eleştiriyi cümle haline getirip, bizim önümüze koyamadılar" "Genel müdür olarak benim vatandaşımın ilacını bile veremeyen sayın Kemal Efendi, şimdi kalkmış aile yardımından bahsediyor. Biz milletimizi yardıma değil, desteğe layık görüyoruz, farkımız bu... "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenler Belediyesinin hizmet ve yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski SSK Genel Müdürü olduğunu anımsatarak "SSK'yı nasıl batırdığını da biliyor musunuz? SSK'nın nasıl açık verdiğini biliyor musunuz? Ondan önce herhangi bir şey yoktu SSK'da. O devraldı, SSK her yıl açık vermeye başladı ve her yıl arttı.

Artık en sonunda dayanılmaz oldu. 'Hadi git' dediler ve gönderdiler. Ondan sonra nereye geldi, sayın Ecevit'e geldi. Merhum Ecevit'ten adaylık istedi. Merhum Ecevit adaylığını veto etti, kabul etmedi. Sene 1999... O zaman genel müdür olarak benim vatandaşımın ilacını bile veremeyen sayın Kemal Efendi, şimdi kalkmış aile yardımından bahsediyor. Senin o bahsettiğin yardımlar, bir defa bizim kitabımızda yok. Bizim kitabımızda aile desteği var. Biz milletimizi yardıma değil, desteğe layık görüyoruz, farkımız bu ve bu desteği veriyoruz. Ne zamandan beri? Geldiğimizden beri. Her alanda veriyoruz" şeklinde konuştu.

"BUGÜNLERDE MUHALEFETİN EN İYİ YAPTIĞI ŞEY: HAKARET... "

Erdoğan, muhalefetin bugünlerde en iyi yaptığı şeyin küfür ve hakaret olduğunu belirterek, "Bugünlerde muhalefetin en iyi yaptığı şey ne biliyor musunuz? Hakaret... En iyi yaptıkları şey küfür. Ağızlarını bozuyorlar. Ağızlarından adeta köpükler saçıyorlar. Ağızlarıyla birlikte milletin temiz Türkçe'sini kirletiyorlar. CHP'nin, bir gazetenin edepsiz başyazarını neden transfer ettiği şimdi çok iyi anlaşılıyor. Meğer daha iyi küfretmek, daha iyi hakaret etmek, daha galiz sözler kullanmak için transfer etmişler. Anlaşılıyor ki, o yazarların dizlerinin dibine oturmuş, güzelce derslerini ezberlemişler. Kol kola yürüdükleri, avukatlığını yaptıkları, kol kanat gerdikleri o çetelerin tarzını, dilini, jargonunu epeyce ezberlemişler. İşte siz busunuz. İşte siz bu kadarsınız. CHP Genel Başkanı'nın çok ama çok iyi bilmesi lazım. 'Eline, diline, beline hakim olacaksın'. Ellerine hakim olamadılar, her fırsatta yürüttüler. Bellerine hakim olamadılar, kasetler ortada, kendisi de onun neticesinde genel başkan oldu. Şimdi de dillerine hakim olamıyor; konuşmuyor, adeta cüruf saçıyorlar. Diğer partilerin liderleri ve sözcüleri de CHP Genel Başkanı'nın yolundan gidiyorlar. Bunlar millete 'bidon kafalı' derler, 'göbeğini kaşıyan adam' derler, 'yüzde 60'ı aptal' derler. Ama milletin o güzel Türkçesine, nezaketine, zarafetine, edebine, adabına, terbiyesine zerre kadar sahip değiller. 'Edep yahu' diyorum. Kaldı ki anaları dillerine alanlara sesleniyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, bizim medeniyetimizde anaların yeri çok saygındır. Benim sizin annenize saygım var. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"CHP'NİN, MHP'NİN, BDP'NİN SÖZCÜLERİ, GENEL BAŞKANLARI EKRANA ÇIKTIĞINDA TELEVİZYONLARINIZI KAPATIN"

Erdoğan, "Sizlerden çok rica ediyorum; lütfen CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin sözcüleri, genel başkanları ekrana çıktığında televizyonlarınızı kapatın ya da çocuklarınızı televizyonlardan uzak tutun. En azından çocuklar, bu siyasetçileri, bu üslubu görmesinler, duymasınlar. CHP'yi, MHP'yi, BDP'yi, kendi hallerine bırakıyorum. CHP Genel Başkanı'nı, kol kola girdiği, kol kanat gerdiği çete mensuplarıyla baş başa bırakıyorum. Taksim Meydanı'nda İşçi Partisiyle, TKP'yle, BDP'yle gösteri yapma meraklısı MHP'yi, Taksim Meydanı'ndaki yoldaşlarıyla baş başa bırakıyorum. Üç tane fazla oy alabilmek için gençlerin hayatını söndürecek, Kürt kardeşlerimin geleceğini karartacak, onları çözümsüzlüğe mahkum edecek kadar gözünü kan bürümüş, hırs bürümüş BDP yönetimini silah tüccarlarıyla baş başa bırakıyorum" dedi. AK Parti'nin bir yanda, diğerlerinin tamamen başka bir yanda, kol kola hizaya girdiklerinin bugün bir kez daha görüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Bir yanda milletin partisi AK Parti var, diğer yanda çeteler, mafya var, teröre, kargaşaya sırtını dayayanlar var, istismarcılar var. Tabii burada bazı partiler var ki BBP, HAS Parti, Saadet Partisi, onları tenzih ediyorum. Bir yanda hizmet üreten, eser üreten, Türkiye'nin geleceği için hayal kuran AK Parti var; diğer yanda tahrik üreten, hakaret üreten, şiddet üreten diğerleri var. Biz bu çirkin üslubu, bu çirkin yöntemleri asla kullanmayacağız. Sizden, 12 Haziran'da, bu çirkin üslubun, bu seviyesizliğin hesabını sormanızı istirham ediyorum. Son sözü siz söyleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"O VAAT EDİYOR, BİZ BUNU ÇOKTANDIR YAPIYORUZ"

Ana muhalefet partisi genel başkanının 600 milyon lira vermekten bahsettiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz 600'ün çok çok üstünde zaten garip gurebaya, sosyal güvencesi olmayana veriyoruz. Çalışmayana para vermenin ne anlama geldiğini herhalde siz de anlarsınız değil mi? veya böyle bir şeyin olup olmayacağını anlarsınız değil mi?" diye konuştu. Her doğanı 18 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortasına tabi tuttuklarını, okullarda sosyal güvencesi olmayanlara şartlı nakitten destek verdiklerini, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine aylık maddi destek sunduklarını anlatan Erdoğan, özürlülere evde bakım için asgari ücret verdiklerini belirtti. Erdoğan, tüm bunların yanı sıra erzak kömür yardımında bulunduklarını da vurgulayarak, "Sosyal devlet olmamızın gereği bu. Biz bunu zaten yapıyoruz. Rakam göreceksiniz. O vaat ediyor, biz bunu çoktandır yapıyoruz" dedi.

"ÇILGIN PROJEYİ 2023'E KADAR BİTİRECEĞİZ"

Türkiye ve İstanbul için büyük hayaller kurduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "İstanbul için bu çılgın projeyi de inşallah 2023'e kadar bitireceğiz. Şu andaki hesabımız 10 yıl, bunu daha aşağı çekebiliriz. Proje çalışmalarından sonra süresini inşallah netleştireceğiz. 2023'e giderken bir taraftan Türkiye'yi büyütecek, ekonomiyi güçlendirecek, huzuru, istikrarı daha da sağlamlaştıracak, kardeşliğimizi perçinleyecek ve dünyanın 10 büyük ülkesi arasına inşallah hep birlikte gireceğiz. Türkiye'yi büyütürken tek tek şehirlerimizi de büyüteceğiz, marka haline getireceğiz. Kendilerine ait hiçbir hayali olmayanlar, sizinkileri de göremezler. Ülke için, millet için hiçbir hayali olmayanlar, hiçbir hedefi olmayanlar, bizim hayallerimizi, bizim hedeflerimizi de görmüyor, göremiyorlar. Muhalefetin şu anda ne ile uğraştığını görüyorsunuz değil mi? 8. 5 yıldır karşımıza tek bir hayal koyamadılar. Tek bir projeyle, planla, hedefle çıkamadılar. Ayakları yere basan bir tek öneri bize sunmadılar. Milletin derdine derman olacak bir tek tavsiye, yol gösterici, yapıcı tek bir eleştiriyi cümle haline getirip, bizim önümüze koyamadılar. "

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda milletvekili adaylarını da sahneye çağırarak, adaylar ve vatandaşlarla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyledi. Erdoğan daha sonra, İstanbul Büyükşehir ve Esenler belediyelerinin hizmet ve yatırımlarının açılışlarını ve KİPTAŞ tarafından yaptırılan konutların sembolik anahtar teslimini gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title