Haberler

Anaokulu Öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni Ziyaret Etti

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden ana sınıfı öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden ana sınıfı öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Ertuğrul Gazi mahallesi, Abbaslık köyü yolu caddesi üzerindeki yer alan Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Bülent Doğru'nun yanı sıra sıra diş hekimleri ağız ve diş sağlığı konularında çocuklara bilgiler verdi. Anaokulu öğrencilerine, ağız ve diş sağlığı taraması yapılmasının yanı sıra diş fırçalama tekniği ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması yönünde uygulamalı eğitimde verildi. Bilecik Ağız ve Diş Sağlı Merkezi Başhekimi Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Doğru, yaptığı açıklamada, anaokulu öğrencilerine dış fırçalama alışkanlığı kazandırmak gerektiğini belirterek, "Ağız ve diş sağlığının önemini küçük yaşlarda başlar. Bu konuda anne ve babalara önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın günde en az iki kez dişlerini fırçalaması gerekir" dedi.

Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, 15 diş hekimi, 3 diş protez teknisyeni, 2 sağlık memuru, 1 tıbbi sekreter, 3 hemşire, 2 klinik yardımcısı, 1 anestezi teknikeri, 2 röntgen teknikeri, 2 memur ve 3 hizmetli, hizmet satın alma yolu ile çalışan 13 veri hazırlama, 1 otomasyon, 2 sterilizasyon-dezenfeksiyon, 4 temizlik personeli, 2 teknik personel ve 4 güvenlik personeli görev yapıyor. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title