Haberler

Anamur Hayırseverler Aldığı Cihazla Benanur Duymaya Başladı

Hayırseverler aldığı cihazla Benanur duymaya başladı Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde sol kulağı doğuştan duymayan, epilepsi hastalığı nedeniyle sağ kulağı da 3 yıl önce duyma yetisini kaybeden 13 yaşındaki Benanur Turin, hayırseverlerin bağışı ile alınan işitme cihazıyla tekrar duymaya başladı.

Hayırseverler aldığı cihazla Benanur duymaya başladı

Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde sol kulağı doğuştan duymayan, epilepsi hastalığı nedeniyle sağ kulağı da 3 yıl önce duyma yetisini kaybeden 13 yaşındaki Benanur Turin, hayırseverlerin bağışı ile alınan işitme cihazıyla tekrar duymaya başladı.

Anamur'da 4 çocuklu Adem- Ayşe Turin çiftinin kızları Benanur Turin işitme kaybı yaşayınca gittiği doktorda işitme cihazı takılması gerektiği bildirildi. Yapılan araştırmada cihaz için 3 bin lira ödemesi gerektiği belirtilen baba Adem Turin, Anamur Kaymakamlığı'na müracaat etti. Kaymakamlığın 1000 lira yardımda bulunduğu Adem Turin, paranın geri kalan kısmını karşılayamayınca kızının hayalini gerçekleştiremedi. SGK'nın cihazın sadece 440 lirasını karşıladığını o paranın da cihazının parası ödenip faturası ibraz edildikten 1,5 ay sonra ödendiğini belirten Benanur Turin, yardım çağrısında bulundu. Hayırseverlerin bağışı ile 3 bin lirayı tamamlayan aile, işitme cihazı aldı. Cihazın takılmasıyla yeniden sesleri duymaya başlayan Benanur Turin, sevinç gözyaşları döktü. Kızlarının yeniden duyma yetisini kazandığı için sevinçli olduklarını kaydeden Turin ailesi, yardım eden herkese teşekkür etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Anamur Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title