Haberler

Başkan Türe: Anamur'a Suriyelilerin Yerleştirilmesine Karşıyız

Güncelleme:

Mersin'in MHP'li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Anamur'a Suriyelilerin yerleşmesi ve yerleştirilmesine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Mersin'in MHP'li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin mutlaka çadır kentlerde yaşamaları gerektiğini savunarak, "Anamur'a Suriyelilerin yerleşmesi ve yerleştirilmesine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Başkan Mehmet Türe, belediyenin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Suriyelilerin Türkiye'de ahlaki, ekonomik ve asayiş sorunları oluşturduğunu öne sürdü. Suriyelilerden kaynaklı sorunlar nedeniyle Anamur olarak rahatsız olduklarını belirten Türe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Anamur'da yerel yönetim olarak Anamur'a Suriyelilerin yerleşmesi ve yerleştirilmesine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Anamurlu insanımız işsizlikle mücadele ederken Suriyelilerin getirilerek karlılık hedefi ile yok pahasına çalıştırılma düşüncesi Anamur'a kötülük yapmaktan başka bir şey değildir. Kendi insanımız açken, işsizken, yoksullukla mücadele ederken üç kuruş az ödeyerek, işçilikten kar etmek hedefinde olanların karşılarında olacağımız bilinmelidir. Çocuklarımıza bırakacağımız Anamur'un geleceğini olumsuz etkileyecek gelişmelere kimsenin çanak tutmasına izin vermeyeceğiz. Hatay başta olmak üzere birçok il ve ilçeye yapılan Suriyeli göçü sonucu oluşan asayiş problemleri ve ahlak sorunları ortadadır. Bu kişilere Anamur'da kucak açanları ya da açmayı düşünenleri açıkça uyarıyoruz."

"Bizler devlet olarak Suriye savaşı başladığı günden bu yana çadır kentlerle Kızılay'a gıda ve giyim yardımlarıyla Suriye halkına gereken desteği verdik vermeye devam ediyoruz. Anamur'a yerleşmeyi düşünen Suriyeliler, Anamur yerine devlet tarafından kurulan çadır kentlere yönlendirilmelidir. Türk halkı Suriyeli göçmenlere devlet olarak çadır kentlerle kucak açmıştır, fazlasını istemek, kentlere kasabalara köylere yayılmak ve yerleşmek demektir. Biz Suriyelileri çadır kentlerde de savaş bitene kadar misafir edeceğiz. Buradan Anamur halkına da sesleniyoruz; devletimiz Suriyeliler için gerekli özveriyi fazlasıyla göstermiştir, insaniyet adı altında acıyarak kucak açılan her göçmen Anamurumuzun işsiz gençlerinin haklarını gasp, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Türe Türkiye Mersin Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title