Haberler

Anadolu'nun El Hamrası"Na Tarihinin En Kapsamlı Restorasyonu

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması devam ediyor.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Valisi Alim Barut ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, cami ve şifahanede başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Eserin Sivas'ın değil, bütün insanlığın ortak mirası olduğunu belirten Barut, "Bu yapı geçmişten günümüze kadar geldi. Bugünden de yarına ulaşması için muhafaza edilip gelecek nesillere aktarılacaktır. Restorasyon projeleri çok güzel bir şekilde hazırlandı. Projeleri incelediğimde eserin aslına uygun bir biçimde restore edileceğini görebiliyoruz. Bundan dolayı da çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Divriği Ulu Cami'yi ilk olarak 1980 yılında gezdiğini vurgulayan Barut, şunları kaydetti:

"Daha önce camide restorasyon çalışmaları yapılırken birtakım yanlışlıklar yapılmış. Tekrar restore edilecek olan camide bu yanlışlıklardan dönülüyor. Bu yanlışlıklardan dönülmesi ile birlikte eser aslına uygun olarak restore edilerek insanlığın hizmetine sunulacak. Bu eserin restore edilmesinde başta Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, yüklenici firmaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah, en kısa sürede Divriği Ulu Cami ibadete ve insanlığın hizmetine açılır. Bizler de tekrar restorasyon çalışmaları bittikten sonra Divriği Ulu Cami'yi ziyaret ederiz."

Vali Alim Barut, restorasyon çalışmaları devam eden Divriği Mengücek Kalesi'ni de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Salih Ayhan Divriği Sivas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title