Haberler

Adana Anadolu Kültürleri Festivalinin Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve hemşehri dernekleri tarafından düzenlenen Adana Anadolu Kültürleri Festivalinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve hemşeri dernekleri tarafından bu yıl ilki düzenlenen Adana Anadolu Kültürleri Festivali'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Merkez Parkta gerçekleştirilen festivale, yaklaşık 40 hemşeri dernekleri stant açtı. Yöresel yemekler, kıyafetler ve el sanatlarının tanıtıldığı festivalin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa, Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. Burada hemşeri derneklerinin adına konuşan Aksaraylılar Derneği Başkanı Sefa Arslan, festivalin Anadolu kültür mirasını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, sevgi ve barışı yaşatmak için düzenlendiğini belirtti. Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile el ele verip, yoğun, yorucu ama bir o kadar da meşakkatli, heyecanlı ve zevkli bir serüvenin ardından Anadolu Kültürleri Festivali'nin ilkini gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, "Anadolu Kültür Festivali hepinize hayırlı olsun. Milli, manevi, ahlaki ve insani değerler için amatör bir ruhla, gönül kapılarınızdan sizlere ulaşmaya, bir sevgi kapısı açmaya geldik. Sevelim, sevilelim. 'Dünya kimseye kalmaz' diyen Yunus Emre'nin yolundan yürürken, atalarımızın mirasına sahip çıkmak, onları yaşatmak ve bu mirastan örnekler sunmak için buradayız" dedi.

Sefa Arslan, her toplumun yaşayış biçimlerine uygun ortak bir geçmişi bulunduğuna dikkat çekerek, bu bağları sıkı tutmak, toplumların bir arada yaşamalarını sağlamak için geleneklerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Toplumlar açısından geleneklerin, ortak değerlerin yaşatılmasını, muhabbetin devam ettirilmesini ve bir arada yaşamasını sağladığını kaydeden Arslan, "Toplumun en hassas noktalarından birisi olan adetler, dünden aldığı birikimi bugünle birleştirerek geleceğe taşımaktadır. Sonuç itibariyle gelenek ve görenekler bir toplum için olmazsa olmaz alışkanlıklardır. İyi yönde olduğu sürece geçmişimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BU FESTİVALİN İÇİNDE HEM KÜLTÜR HEM TURİZM VAR"

Vali Mustafa Büyük ise "Bu festivalin içinde hem kültür hem turizm var" diyerek, şunları aktardı:

"Mevcut olan çok eski tarihlerden bugüne gelen, farklı şehirlerin kültürlerini burada toplayan, burada uyum içerisinde yaşayan insanların kendilerini ifade edebilme, kültürlerini anlatabilme, bir medeniyet olgusunu ortaya koyma fırsatı vermekte. Ayrıca bir turizm faaliyeti olarak da değerlendirilebilir. Bir çok geleneksel ve prestijli festivalin başlangıcında böyle mütevazi şartlarla başladık. Sonrasında genel bir kabul görmesi halinde ve sahiplenilmesi halinde kalıcı hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu çerçeve içerisinde bakıldığı zaman belki de daha geniş mekanlarda, daha fazla katılımla gerçekleşmesini bekleyebileceğimiz bir çalışmayı bu sene başlatmış oluyoruz. 2.'sinde bunun daha iyi bir şekilde sürdüğünü görmüş olacağız."

Türkiye'nin bir çok büyük şehirlerinde bu tür festivallerin toplumda ilgi gördüğünü vurgulayan Vali Büyük, "İnsanlar hemşerileriyle daha yakın olabileceği, kültürlerini paylaştığı insanlarla beraber olma fırsatı bulmakta. İçerisinde el sanatlarından yeme içme kültürüne kadar her şeyin olduğu stantlarda bir sunumu da gerçekleştirme fırsatı bulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yöresel oyunlar oynandı. Davetliler daha sonra ise stantları gezdi. Açılış töreni Oğuz Aksaç konseri ile son buldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adana Valiliği Mustafa Büyük Ümit Özgümüş Ceyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title