Haberler

Anadolu Ajansı 95 Yaşında

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Odabaş, mesajında, Anadolu Ajansı'nın Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle adeta özdeşleştiğini, Cumhuriyetin doğuşuna tanıklık ettiğini, günümüzde ise dünyanın izlediği en etkin ve saygın haber ajansları arasında yerini aldığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın 6 Nisan 1920'de kurulduğunu ve bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı ilk yasaları duyurarak milli mücadele destanına destek verdiğine vurgu yapan Odabaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin doğuşuna tanıklık eden ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihiyle adeta özdeşleşen, yaptığı haberciliğe her geçen gün yenilik katan ve şu anda 8 dilde yayın yapan Anadolu Ajansı, dünyanın izlediği en etkin ve en saygın haber ajansları arasında yerini almaktadır. Türkiye'nin sosyo-kültürel ve ekonomik yaşantısının ve dış politikasının tüm aşamalarında, haberleri ve fotoğrafları ile bütün araştırmacılar için değerli bir kaynak olma görevini idame ettiren Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü kutlar, bu meşakkatli görevi yürüten çalışanlarını tebrik eder, yayın hayatlarında başarılar dilerim."

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Yusuf Odabaş Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title