Haberler

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Anadolu Ajansı özellikle son yıllarda hem teknoloji hem de insan kaynakları yatırımlarındaki ataklarıyla dünyanın önde gelen haber ajanslarından olmuş, bu donanımıyla ülkemiz ve dünya medyası için adeta bir yol gösterici kuruluş haline gelmiştir" Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Anadolu Ajansı, birçok dilde yaptığı yayın, habercilik anlayışı, nitelikli kadrosu ve teknik donanımıyla büyük bir gelişme düzeyi yakalamıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansının (AA) 94'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, güçlü demokrasilerinin en önemli enstrümanlarından birisinin özgür basın olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansının bir asra yakın tecrübe ve birikimiyle habercilik alanında öncü ve örnek bir kuruluş olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Güvenilir habercilik anlayışını başarı ile temsil eden Anadolu Ajansı, hızlı ve doğru habercilikle demokrasimizin gelişimine büyük katkılar sağlamaktadır. Anadolu Ajansı özellikle son yıllarda hem teknoloji hem de insan kaynakları yatırımlarındaki ataklarla dünyanın önde gelen haber ajanslarından olmuş, bu donanımıyla Anadolu Ajansı, ülkemiz ve dünya medyası için adeta bir yol gösterici kuruluş haline gelmiştir."

-"Türk basının en güvenilir haber kaynağı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anadolu Ajansının, Türk basının en köklü kurumlarından birisi olduğunu belirtti.

AA'nın, 94 yıldır doğru, hızlı, tarafsız yayın anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme görevini layıkıyla sürdürdüğüne işaret eden Güllüce, "Özgür basın, demokrasilerin gelişmesi ve yerleşmesinde en önemli araçlardan biridir. Ülkelerin geleceklerinin şekillenmesinde, güçlenmesinde halkı doğru aydınlatan tarafsız basına büyük görevler düşmektedir. Köklü geçmişiyle Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyuran AA, Türk basının en güvenilir haber kaynağı olmayı başarmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Güllüce, 94 yıllık tecrübe ve birikimiyle habercilik alanında öncü ve örnek bir kuruluş olan Anadolu Ajansının, birçok dilde yaptığı yayın, habercilik anlayışı, nitelikli kadrosu ve teknik donanımıyla büyük bir gelişme düzeyi yakaladığını bildirdi.

Çağı yakalama konusunda gösterilen çabaların, Anadolu Ajansının başarısını artırdığını belirten Güllüce, "Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve dünyanın güvenilir haber kaynağı AA'nın 94'üncü kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, özveriyle çalışan tüm çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

-"AA'nın başarısı ülkenin başarısıyla eşit ilerliyor"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, iletişim çağında vatandaşların doğru bilgiye ve doğru habere ulaşma hakkı, kurumların da doğru bilgiyi iletme sorumluluğu bulunduğunu belirterek, bu ikisi arasında en optimal noktayı yakalamanın önemine işaret etti.

Ala, Anadolu Ajansının, bugüne kadar yaptığı habercilikle, doğru, güvenilir, hızlı, tarafsız ve objektif haber verme konusunda kendini ispat ettiğini vurguladı.

Anadolu Ajansının son dönemdeki atılımlarının önemine dikkati çekerek, "AA, bizim gururumuzdur, 94'üncü yılını yürekten kutluyorum. Bundan sonrada haberciliğinde dünyadaki gelişmelere paralel bir seyirle başarılı olmasını temenni ediyorum" dedi.

AA'nın başarısının ülkenin başarısıyla eşit ilerlediğini ifade eden Ala, "Bu konuda hakikaten çok ümitliyim. Bugün AA'nın 7 dilde yayın yapabiliyor olması, Türkiye'nin kapasitesini de ortaya koymaktadır. AA'nın da Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ederek, gelişmelere uygun bir şekilde ilerleme seyri izlediğini ortaya koymaktadır. Ajansı Genel Müdürü'nden çalışanlarına yürekten kutluyorum" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı İdris Güllüce Faruk Çelik Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title