Haberler

Anaç Sığır ve Buzağı Desteklemesi

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Ali Dermenci, 2014 yılı anaç sığır ve buzağı desteklemelerinin verileceğini bildirdi.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Ali Dermenci, 2014 yılı anaç sığır ve buzağı desteklemelerinin verileceğini bildirdi.

Dermenci, yaptığı yazılı açıklamada, anaç ve buzağı desteklemelerinin besicilere büyük katkı sağladığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının anaç sığırlara uygulanan suni tohumlamaya önem verdiğini vurgulayan Dermenci, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız tarafından çıkarılan desteklemelerde en önemli konu suni tohumlamadır. Bakanlığımız suni tohumlamaya büyük önem veriyor. Bu kapsamda 2014 yılı anaç sığır ve buzağı desteklemesi listeleri askıya çıkarıldı. Yetiştiricilere yaptırdıkları suni tohumlama ile hem anaç sığıra, hem de buzağısına destekleme verilecek. Birlik üyesi olan yetiştiricilerimize 2014 yılından tohumlaması olan her anaç sığıra 295 ve 2014 yılı suni tohumlamadan doğan buzağılarına ise 75 lira olmak üzere 370 lira destekleme verilecek. Birlik üyesi olmayan yetiştiricilerimize ise 300 lira destekleme verilecek."

Dermenci, "Döl Kontrolü Projesi" kapsamında Progeny testinden geçmiş boğaların spermalarından doğan gentürk buzağılarına ise 35 lira daha fazla destekleme verileceğini ifade etti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title