Haberler

Ambargo Kalkmadan Davamızdan Vazgeçmeyiz"

Gazze'ye insani yardım taşırken uluslararası sularda 5 yıl önce İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan Muzaffer Arslan, Filistin'e yönelik ambargo kalkana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

GÖKMEN ŞİRECİ - Gazze'ye insani yardım taşırken uluslararası sularda 5 yıl önce İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan Muzaffer Arslan, Filistin'e yönelik ambargo kalkana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan ve İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilcisi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara baskınının 5. yılında acıların tazelendiğini ancak bu önemli olayı Müslüman coğrafyasının kurtuluşuna vesile olacak dönüm noktası şeklinde yorumladıklarını söyledi.

İsrail askerlerince deniz ve havadan yapılan saldırılar sırasında güvertede bulunduğunu, yakın arkadaşlarının gözleri önünde şehit edildiğini dile getiren Arslan, operasyonun gemiyi durdurma amaçlı değil, insanların canına kastetme niyetiyle gerçekleştirildiğini savundu.

Yaşananları unutmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Arslan, "Helikopterlerin inişine, zodyakların yanaşmasına, ateş açılmasına, tüm saldırı anına şahit olduk. Sohbet ettiğimiz, çay içtiğimiz, yemek yediğimiz arkadaşlarımız yaralandı, gözlerimizin önünde şehit edildi. Büyük acılar çektik ancak tüm bu acıların, coğrafyamızın, Filistin'in kurtuluşuna vesile olacağına inanıyoruz. İsrail'den hiçbir korkumuz yok ve gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Arslan, saldırı sonrasında İsrail aleyhinde gerekli ifadeleri verdiklerini ve sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

Tek hedeflerinin Filistin'e yönelik ambargonun kaldırılmasını sağlamak olduğunu bildiren Arslan, dünya barışı isteyen tüm halkların İsrail'in karşısında yer aldığına işaret etti.

"Tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz"

İsrail'in Mavi Marmara'yı unutturup hafızalardan silme gayreti içerisinde olduğunu anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Mavi Marmara davası, Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı, ambargonun kaldırılmasıdır. Bu süreçte tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Çünkü orada yaralılar var, ilaç yok, doktor yok. Evler yıkılmış çimento yok, demir yok, kum yok. İsrail, Filistin bölgesine inşaat yapılmasını engellemek için özellikle çimento ve demirin girmesini engelliyor. Mısır'daki darbenin ardından oradan girişler de engellendiği için Filistin toprakları şu anda tamamen mağduriyet içerisinde bulunuyor. Mağdurlar, yaralılar ve şehit aileleri, kendilerine sunulan tazminatları kabul etmemiş ve etmeyecektir. Filistin'e yönelik ambargo kalkana kadar bu dava sürecek, aktivistler olarak eylemlerimiz devam edecektir."

Arslan, Mavi Marmara baskınının 5. yılı nedeniyle yarın İstanbul'da buluşacaklarını, Fatih Camisi'nden şehitlerin kabirlerinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliği'ne kadar yürüyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Arslan Filistin Marmara İsrail Yerel Haberler

title