Haberler

Amatörlerden Malzeme Yardımı

Güncelleme:

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği tarafından Erzurum'daki bir okula spor malzemesi yardımı yapıldı.

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği tarafından yürütülen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında ihtiyaç  sahibi spor kulübü ve okullara malzeme yardımı devam ediyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Erzurum Pasinler Altınbaşak Köyü Spor Kulübü ve İlköğretim Okulu'na spor malzemesi yardımı yapıldı. Derneğin Ankara'daki merkezini ziyaret eden Altınbaşak Köyü Spor Kulübü'nün antrenör ve yöneticilerini, dernek başkanı Ensar Kurt kabul etti.

Kabulde ayrıca Altınbaşak köyünden yetişen dünya şampiyonu milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı, Ankara Erzurum Pasinler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Spor malzemesinin çocukları spora yaklaştırdığını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Projeyle spor yapmak isteyen fakat imkanı olmayan çocuklarımıza destek veriyoruz. Amacımız başta doğu illerimiz olmak üzere tüm ilköğretim çağındaki çocuklara spor yaptırmak. Spor yapan bir çocuktan şiddet, vandallık, kötü alışkanlık bekleyemezsiniz. Spor yoluyla bir amaca yönlendirilen çocuklarımızın milli ve manevi duyguları geliştiği gibi, büyüklerine karşı saygılı, küçüklerine karşı sevgi dolu örnek insanlar olduklarını görüyoruz."

Ülke genelinde yüzlerce yeni tesis yapıldığını vurgulayan Kurt, tek eksiğin spor malzemesi olduğunu, bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü belirtti.

Spora yapılacak 1 liralık yatırımın, adalet ve sağlığa yapılmak zorunda kalınacak 1000 liralık yatırımı engelleyeceğini kaydeden Kurt, "Büyüklerimizin desteğiyle bu proje yürüyor. Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Ensar Kurt Pasinler Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title