Haberler

Amasya Üniversitesi'nin Tübitak Destekli Projesi Tamamlandı

Amasya Üniversitesi'nce başlatılan, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Basit Araç Gereçlerle Örnek Fen Deneyleri ve Günlük Yaşam Etkinlikleri" konulu proje çalışmaları tamamlandı.

Amasya Üniversitesi'nce başlatılan, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Basit Araç Gereçlerle Örnek Fen Deneyleri ve Günlük Yaşam Etkinlikleri" konulu proje çalışmaları tamamlandı.

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gökdere, yaptığı açıklamada, proje çalışmalarına 27 öğretmen ve 8 akademisyenin destek verdiğini belirterek, "Günümüz eğitim sürecinde en önemli problem araç gereç eksikliği olarak karşımıza çıkmakta. Özellikle fen ve teknoloji öğretiminde laboratuvar imkanları fen bilimine karşı olan ilgi ve isteği azaltmaktadır. Eğitim süreçlerinden kaynaklanan bu eksiklikleri yıllardır yaşıyor ve görüyoruz" dedi.

"Basit Araç Gereçlerle Örnek Fen Deneyleri ve Günlük Yaşam Etkinlikleri" adlı projeyi hazırlayarak eğitim alanında gördükleri eksiklikleri az da olsa kapatmaya çalıştıklarını vurgulayan Gökdere, şunları kaydetti:

"Projedeki temel amacımız, basit araç gereçlerle, basit deneyler yaparak öğretmen ve öğretmen adaylarının mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve fen bilimlerine karşı öğrenci tutumlarını olumlu yönde etkilemek olmuştur. Tamamladığımız proje ile basit araç gereçlerle 75 fen deneyi yapılmış olup, her bir kursiyerimize de deney yapma imkanı sunulmuştur. Projemize katılan kursiyerlerimize ve projemizin her aşamasında bizleri destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Gökdere Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title