Haberler

Amasya'da "Milli Mücadele Pul Sergisi"

PTT AŞ tarafından Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, milli mücadele yıllarını anlatan "Milli Mücadele Pul Sergisi" açıldı.

PTT AŞ tarafından Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, milli mücadele yıllarını anlatan "Milli Mücadele Pul Sergisi" açıldı.

Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamındaki serginin, mücadele dönemini pullarla anlattığını belirterek, bu tip sergilerin tarihi yaşatarak gençlere ve çocuklara tarih bilinci oluşturmak açısından önemli olduğunu söyledi.

Amasya PTT Başmüdürü Cafer Bolat ise sergilenen pulların PTT Pul Müzesi'nden temin edildiğini kaydederek, şunları dile getirdi:

"Sergimizde özellikle 1920'li yılları ve Lozan Barış Antlaşması'nı anlatan pullarımız var. Pul sergimizi milli mücadele yıllarında önemli bir şehir olan Amasya'da düzenlemek istedik. Sergide milli mücadelemizle ilgili Amasya Genelgesi'nden başlayıp, Lozan Antlaşması'na kadar geçen süreç içerisinde Atatürk'ün yapmış olduğu mücadeleler, Sakarya, Dumlupınar, İnönü muharebeleri, Sivas, Erzurum kongrelerini anlatan pullar sergilenmekte. Tarihe meraklı bütün vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz."

Bolat, konuya ilişkin özel tarih damgalı zarfların 2 liraya www.filateli.gov.tr adresinde satışa sunulacağı bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Sinan Saraydüzü Amasya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title