Haberler

Amanoslar'da Keşfedilmesi Gereken Bir Şelale

Güncelleme:

Sahip olduğu doğal güzelliklerine rağmen terör yüzünden turizm potansiyeline kavuşamayan Amanos Dağları'ndaki şelalenin keşfedilmesi gerekiyor.

Terör örgütü üyelerinin geçiş güzergahı olması nedeniyle yıllarca korkulan Amanos Dağları'nın, endemik bitki türü zenginliği, doğal güzellikleri ve havasıyla şimdilerde turizmin gözde merkezlerinde biri olması için çaba gösteriliyor.

Çözüm süreciyle birlikte gezilecek, görülecek yerler arasına girmesi için çaba harcanan Amanoslar'da, keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik bulunuyor.

Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Nazım Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin biyoçeşitlilik merkezi olan Amanos Dağları'nın hep bu yönüyle bilindiğini söyledi.

Amanos Dağları'nın, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından dünyada korunması gerekli 100 sıcak noktadan biri seçildiğini vurgulayan Sönmez, biyoçeşitlilik haricinde burada keşfedilmeyi bekleyen birçok turizm değeri bulunduğunu da kaydetti.

Dernek öncülüğünde Amanoslar'a gezi düzenleyerek yeni yerleri keşfetmeye çalıştıklarını anlatan Sönmez, bu kapsamda son olarak Dörtyol ilçesine bağlı Kapılı köyü ve Amanos Dağları sınırlarındaki Kapılı Değirmenli Şelale'yi bulduklarını söyledi.

Sönmez, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar insanların yanından geçmeye dahi korktuğu Amanos Dağları'nda keşfedilmemiş güzellikleri tespit etmeye çalışıyoruz. Gezilerimiz sırasında tespit ettiğimiz yerlerden biri de Kapılı Değirmenli Şelale. Yaşam koşullarının zorluğu nedeniyle yıllar önce boşaltılan Kapılı köyündeki şelale, görenleri kendine çekiyor. Önceden burada yaşayan Kapılı köyü halkının, şelalenin döküldüğü uçuruma yapmış olduğu değirmen, yıllara meydan okurcasına dayanmış, sağlam ayakta durmaktadır. Şelale ve değirmen bütünlük oluşturarak, görsellik sunmakta. Yaklaşık 15-20 metreden dökülen şelale ve değirmenin görüntüsü, doğa severleri bekliyor." - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Değirmenli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title