Haberler

Altınova'ya Kız Yurdu Müjdesi

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova’ya 194 yataklı modern kız öğrenci yurdu projesinin bakanlık tarafından kabul edildiğini açıkladı.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova'ya 194 yataklı modern kız öğrenci yurdu projesinin bakanlık tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Altınova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulan 194 yataklı modern kız öğrenci yurdu projesi kabul edildi. İlçedeki kız öğrencilerin yurt problemini çözmek amacıyla hazırlanan her türlü konforun düşünüldüğü yurt projesi, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş.Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanına yapılacak.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel yaptığı açıklamada, "Altınova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından talep edilenKız Öğrenci yurdunun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından tahsisi uygun görülmüş olup,proje çalışmalarının başlamış olmasının;'Altınova ilçemiz adına büyük bir kazanımdır" dedi.

Yurt inşaatı için 5 milyon 338 bin TL ödenek ayrıldığını ifade eden Milletvekili Demirel, "Yurt inşaatının 5 bin 101.80 metrekare kapalı alana sahip betonarme karkas bir yapı olup, içerisinde 48 adet 4 kişilik oda, 1 adet 2 kişilik oda ve bu odalara ait banyolar, 2 adet sığınak 1 adet yemekhane farkı amaçlarla toplam 3 adet mutfak, 1 adet kantin, 1 adet TV salonu ve 1'er adet müdür, personel, öğrenci işleri ve öğretmenler odası mevcut olacaktır. Bu yıl yatırım programına alınan ve henüz projesi ihale aşamasında olan 194 kişilik öğrenci yurdunun tamamlanmasıyla birlikte ilçemizdeki yurt problemi büyük ölçüde bitecek ve öğrenci kabulüne başlanacaktır" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikri Demirel AK Parti Altınova Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title