Haberler

Altınova'da Tapular Verildi, Yol Müjdesi Geldi

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Altınova mahallesinde tapular verildi, yol müjdesi geldi.

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Altınova mahallesinde tapular verildi, yol müjdesi geldi.

Kepez Belediyesi'nin Altınova'daki tapu teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Necmi Akkoca ve bölge sakinleri katıldı. Törende Başkan Menderes Türel, Altınovalılara yol müjdesi verdi. Toptancı Hal yanından geçen Beşkonak Köprüsü devamındaki 60 metrelik yolla ilgili pürüzleri giderdiklerini anlatan Türel, "Geçmiş dönemde hizmet yapabilme şansım olsaydı bu yolu şimdiye kadar çoktan bitirmiş olacaktık. Nasip bugüneymiş. Göreve geldiğim ilk gün derhal bu yolun açılması ve Havaalanı kavşağına bağlanmasıyla ilgili gereken talimatı verdim. Çalışmayı başlattık. Yol üzerinde yaklaşık 2 milyon liralık bir kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Bununla ilgile son pürüzleri de giderdik" dedi.

SÖZÜMÜZ SENETTİR

Yolun açılmasıyla ilgili çalışmaların son hız sürdüğünü ifade eden Türel, yolu 6 ay sonra açacaklarını söyledi. Başkan Türel, "30 metre geliş, 30 metre gidiş olmak üzere 60 metre genişliğindeki bu yolu, kaldırımlarıyla birlikte çok değil, 6 ay sonra açmak suretiyle Havaalanı kavşağına bağlayacağız. Bununla birlikte Havaalanı kavşağını da yonca kavşak haline getireceğiz. Yonca yaprağına bu yolu bağlayacağız. Böylelikle bu bölgenin ulaşım sorununu sizler için çözmüş olacağız. Bunlar için gece gündüz çalışmamız lazım. Biz de çalışmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmet vermekten büyük bir şeref duyuyoruz."

ALTINOVA'DA 30 YILLIK RÜYA GERÇEK OLDU

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova'nın 1. kısmının imar uygulamasının tamamlanmasını, Antalya adına çok önemli bir olarak nitelendirdi. Bölgede 30 yıla yakın imar problemi yaşandığına dikkat çeken Tütüncü, "Bölge sakinleri, imar probleminin çözümünü belediyelerden talep etmekteydi. Ne yazık ki, bugüne kadar bu talepler çeşitli sebeplerden dolayı karşılanamamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in 1. döneminde Altınova'nın imar probleminin çözümüne yönelik başlattığı çalışmayı, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde sahiplendik. Bayrağı yere düşürmemek için üstün gayret gösterdik ve Allah'a binlerce şükür olsun ki geldiğimiz noktada, Altınova'nın imar problemini bu şehrin karanlık sularına gömdük" diye konuştu.

ALTINOVA HİZMETTE ŞAHA KALKACAK

Altınova'nın imar sorununun çözümünün açılan davalar nedeniyle geciktiğine işaret eden Tütüncü, "25 binlik planlardan başlayarak, geriye dönük yeniden meclis kararları alarak işi düze çıkarmaya gayret ettik. Keşke bu kayıp zamanlar Altınova'ya, Kepez'e ve Antalya'ya yaşatılmasaydı. Altınova'nın imarıyla birlikte bölgeye çok daha güzel hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalışarak yapacağız. İmarla birlikte bölge hizmette şaha kalkacak. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir, alt yapı çalışmalarını; biz ise üst yapı çalışmalarını yaparak çok daha güzel bir Altınova'yı Antalya'ya armağan edeceğiz" dedi.

TİCARİ ALANDA DA TAPULAR VERİLECEK

Başkan Hakan Tütüncü, imar probleminin ortadan kalkmasının ardından Kepez ile Altınova'yı birbirine bağlayan yolları açtıklarını, 5 metre olan bölgedeki Hanımeli Sokağı'nı da 20 metre genişliğinde bir cadde haline getirdiklerini aktardı.

Tütüncü, 18 imar uygulamasında sona gelinen bölgenin ticari alanındaki imarlı tapuları da hak sahiplerine önümüzdeki günlerde vereceklerini duyurdu.

Tütüncü, Altınova'nın imar probleminin çözümünde emeği olan meclis üyelerine, bürokratlarına, belediye personeline, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 18 uygulaması yapılan 1. Kısımla ilgili temsili olarak 15 hak sahibine tapuları verildi. 30 yıllık tapu özleminin gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşayan Altınovalılar da Başkan Menderes Türel'e, Başkan Hakan Tütüncü'ye ve İl Başkanı Mustafa Köse'ye çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Altınova'nın diğer kısımlarının imar uygulaması çalışmalarında da sona gelindi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Hakan Tütüncü Altınova Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title