Haberler

Altındağ'da Erkekler İçin "Yaşlı Yaşam Merkezi" Açıldı

Altındağ Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünün işbirliğiyle inşa edilen erkeklere yönelik ilk "Yaşlı Yaşam Merkezi"nin açılışı törenle yapıldı.

Altındağ Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünün işbirliğiyle inşa edilen erkeklere yönelik ilk "Yaşlı Yaşam Merkezi"nin açılışı törenle yapıldı.

Aydınlıkevler Mahallesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçenin hızla değişip geliştiğini belirterek çok sayıda kültür sanat merkezine ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Tiryaki, bu merkezlerde eğitim gören yaklaşık kırk bin kadının hem aile bütçesine katkıda bulunduğunu, hem de kendilerini rehabilite ettiklerini belirtti. Belediye olarak çocuklarla ve kadınlarla her zaman yakından ilgilendiklerini ifade eden Tiryaki, "Biz 'yaşlı' kelimesini kaldıracağız yaşlı olmayan erkeklerin de gelebileceği, her türlü aktiviteyi yapabileceği bir tesisi bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile müştereken açıyoruz." dedi.

Yaşlı Yaşam Merkezi'nde Altındağlı erkeklerin resim, satranç, kütüphane ve bilgisayar sınıflarından faydalanacağını aktaran Tiryaki, merkeze gelenlere yönelik geziler ve seminerlere de katılabileceğini ve tüm bu etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanılacağını söyledi.

Tiryaki, erkeklere yönelik bu projenin bir ilk olduğunun altını çizerek, Merkez'de hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hem de Altındağ Belediyesinden uzmanların görev alacağını belirtti.

Bu tesislerin kültür merkezi özelliği dışında boş vakitlerin değerlendirilebileceği bir sosyal aktivite ve sanat merkezi olduğuna vurgu yapan Tiryaki, "Bu tesisler aynı zamanda iç ve dış turizme katkıda bulunuyor. Diğer bölgelerde de açıp açmama konusundaki kararımızda bu tesisin başarısı etkili olacak." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar kadınları sosyal yaşamla bütünleştirmek için çeşitli faaliyetleri olduğunu kaydeden Tiryaki, "Burada, erkeklere özgü bir tesis açıyoruz." dedi.

Törene AK Parti Ankara milletvekilleri Vedat Bilgin ve Ahmet İyimaya da katıldı. Yaşlı Yaşam Merkezi'nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Baştan Tiryaki, daha sonra törene katılanlara Merkez'i gezdirerek bilgi verdi.

Yaşam Merkezi'nden keyifli etkinlikler

Aydınlıkevler Mahallesi'nde ilki açılan merkezdeki tüm etkinlikler ücretsiz olacak. İki katlı kültür merkezinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarının yanı sıra resim ve satranç kursları düzenlenecek. Bir seminer salonunun da bulunduğu merkezde üyelerin sosyal hayatını etkin katılımını sağlamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından bir sosyolog da görevlendirilecek.

Merkeze üye olanlar Altındağ Belediyesinin üniversiteler, hastaneler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürdüğü seminer programlarından da faydalanma imkanı bulabilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title