Haberler

Altın Kazançlarını Genişletti

Güncelleme:

Altın, Çinli alıcıların tatilin ardından piyasalara dönmesi ve ABD faizlerine ilişkin beklentilerle birlikte kazançlarını genişletti.

Altın, Çinli alıcıların bir hafta süren tatilina rdından yeniden piyasalara dönmesi ve bugünkü ABD enflasyon verisi öncesi, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin görünümü değerlendirmeleri ile birlikte, yedi haftanın en düşük seviyesinden başlattığı rallisini genişletti.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,209.79 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:12'de, 1,209.51 dolara geldi. Altın Çarşamba günü, 24 Şubat'ta gördüğü yedi haftanın en düşük seviyesi olan 1,190.52'den yükseldi ve yüzde 0.4 prim yaptı.

İÇ PİYASA

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP), BIST Altın Piyasası Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,71 değer kazandı. Altının kilogramı ise 96 bin liraya yükseldi.

ANALİZ

Fed Başkanı Janet Yellen, Senato komitesine Salı günü yaptığı konuşmada, borçlanma maliyetlerine ilişkin sözlü yönlendirmede bir değişikliğe gidilmesinin, politika yapıcıları bir zaman çizelgesine bağımlı kılmayacağını söyledi ve bu açıklama, ABD hisse senetlerinin gösterge endeksinin rekor seviyeye çıkmasına yardımcı oldu. Yellen, Fed'in faiz artırımlarına başlamada "sabırlı" olunacağına ilişkin mevcut taahüdünün, faiz artırımının "en az birkaç" toplantıda yapılma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini söyledi. Yellen'a göre, işgücü piyasası iyileşirken, enflasyon ve ücret büyümes, düşük kaldı.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, bilgilendirme notunda, "Çinli traderlar bir hafta süren tatillerinden geri dönüyor, artı 1,200 doların altına geçici düşüş, yatırımcıların tepki alımlarının ve kısa pozisyonlarını kapatma amaçlı alımlarının gelmesine neden oldu" dedi ve "Bugün açıklanacak kilit veri ABD TÜFE'i olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Janet Yellen Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title