Haberler

Altıeylül Belediyesi'nden Protokol Eğitimi

Altıeylül Belediyesi’nin eğitim programlarında, Protokol Eğitimi dalında tartışmasız bir isim olan Yasemin Tecimer tarafından belediye personeline Adab-ı Muaşeret eğitimi verildi.

Altıeylül Belediyesi'nin eğitim programlarında, Protokol Eğitimi dalında tartışmasız bir isim olan Yasemin Tecimer tarafından belediye personeline Adab-ı Muaşeret eğitimi verildi.

Altıeylül Belediyesi Hizmet içi eğitim seferberliğinde ünlü Protokol Eğitmeni Yasemin Tecimer, belediye personeline verdiği eğitimlerde iş hayatı ve günlük hayattaki altın anahtarları açıkladı. Nezaket, tebessüm ve selamın elimizdeki altın anahtarlar olduğunu söyleyen Tecimer, Adab- ı Muaşeret hakkında oldukça detaylı bilgiler verdi.

Sosyal alandan, makam ve protokolde bulunmaya, sofra adabından oturup kalkmaya, kariyer yönetiminden etkili iletişim ve konuşmaya kadar, hem özel hayatta hem de iş hayatında uyulması gereken Adab-ı Muaşeret kurallarının anlatıldığı eğitimler iki gün boyunca örneklemelerle interaktif bir şekilde gerçekleşti.

Personelin büyük bir dikkat ve keyifle takip ettiği protokol eğitiminde profesyonelliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Yasemin Tecimer, eğitimlerde personelden interaktif olarak destek alarak örneklemelerle anlatımlarda bulundu. Tanışma evresinde tokalaşmak kadar, tokalaşmanın türlerinin dahi önem taşıdığını belirten Tecimer, etkili iletişim için kişilerin özel alanlarının iyi tespit edilip, göz temasına dikkat edilmesinin altını çizdi. "Gülümseme yüzümüze yapılan en güzel makyaj" diye sözlerine devam eden Tecimer " Kadın erkek fark etmez. Gülümseme yüzümüze yapılan en güzel makyajdır. Yüzümüzdeki küçücük bir tebessümle verilecek selam, elimizdeki altın anahtardır. Altın anahtar elimizde; Nezaket, tebessüm, selam.. Evet, artık iletişimde kaptan sizsiniz. Karşı taraf nezaket kurallarını biliyor ve uyguluyorsa hedefe çok kısa yoldan ulaşırsınız. Bilmiyorsa yine kardasınız, çünkü kaptan sizsiniz, kumanda sizin elinizde. Altın anahtarlar cebinizde olduğu sürece iletişim oldukça kolaydır ve başarıyla sonuçlanır" şeklinde konuştu.

Maskülen kadın modelinin çalışan kadınlara yapılan bir dayatma olduğuna dikkat çeken deneyimli protokol eğitmeni Yasemin Tecimer "Erkeklerle aynı ortamda çalışmak erkekleşmek demek değildir. Kadın kadın gibi olmalıdır, erkek erkek gibi. Kadını hanımefendiliğe taşıyan taç zarafeti, erkeği beyefendiliğe taşıyan taç asaleti ve zarafetidir. Zarafet asla kadına ait değildir. Soma'daki işçi kardeşimizin sedyeye yatmadan önce çizmelerini çıkarması bence yüreğinin zarafetidir" dedi.

Makamda bulunmanın ayrıcalık olduğunu ve dikkat edilecek kuralların başında ast- üst ilişkilerinin olduğunu söyleyen Tecimer, "Makama çıkan personelin ve misafirlerin üzerine düşen görevler olduğu kadar, makam sahibinin de dikkat etmesi gereken noktalar var. Makam sahibinin çay içme süresi size ayıracağı vakit ile eş değerdir. Karşınızdakinin sizin üstünüz olduğunu unutmayın. Makam sahibi de mümkün mertebe misafirlerini misafir koltuğunda ağırlamalı, makam masasının çalışma masası olduğunu unutmamalı. Özellikle misafir koltuklarında kendisi de oturmalı" şeklinde konuştu.

İki gün boyunca verdiği protokol eğitimlerinde psikolojinin beden dilini, beden dilinin de psikolojiyi yönettiği gerçeğini savunan Yasemin Tecimer, etkili iletişim işin konuşma adabı, mimikler ve nezaketin önemini anlattı. Personel ile soru cevap yoluyla fikir alışverişinde bulunan deneyimli eğitimci, kurum kültürü ve ruhunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Özellikle hizmet personeline nazik davranılmasını ve "Teşekkür ederim" kelimesinin günde en az 20 kere kullanılmasının iletişimi etkili hale getirmenin en güzel yolu olduğunu sözlerine ekledi.

YASEMİN TECİMER KİMDİR?

"Bu benim işim değil; hizmetim ve tutkum" dediği uzmanlık alanı olan Adab-ı Muaşeret çalışmaları, Protokol-Nezaket ve Diplomatik ilişkiler için gidilen Fransa. Fransa'da Academie Diplomatique Internationale Protokol Kuralları ve Diplomatik İlişkiler bölümünden mezun oldu. Amerika ve Belçika'da iletişim ve insan kaynakları alanında eğitimler alındı. Resmi ve özel kurumlara, üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına protokol ve nezaket kuralları, adab-ı muaşeret, konuşan beden, halkla ilişkiler, imaj ve algı yönetimi, etkili iletişim, sunum ve sahne teknikleri, söylem sanatı ve kariyer gelişimi eğitimleri vermeye devam ederken; kariyer, eğitim, protokol ve imaj danışmanlığı, iletişim uzmanlığı faaliyetlerini yürütmekte. Memur-der Akademisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de sürdürmekte. Türkiye İstatistik Kurumu (Özel Kalem Müdürlüğü) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı (Özel Kalem Müdürlüğü)'nda görev yaptı. Bazı medya gruplarıyla da çalıştı. TADOC'da Organize Suçlar ve Medya Başlıklı program moderatörlüğünün yanı sıra TRT 1, S Haber ve Ses TV'de çeşitli yapımlara imza attı; TRT Radyo'da, TRT 1'de ve Ses TV'de program sunumu ve özel birçok programın sunuculuğunu gerçekleştirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıeylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title