Haberler

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Yapılan Hizmetleri Anlattı

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve geldiği 2 buçuk aylık süreyi değerlendirdi.

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve geldiği 2 buçuk aylık süreyi değerlendirdi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, beraberindeki belediye başkan yardımcıları ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Kafaoğlu, 30 mart yerel seçimleri sonrasında göreve geldiği 2 buçuk aylık süreyi değerlendirdi. Zekai Kafaoğlu, ilk olarak büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyesinin görev ayrımını yaptı. Su-Kanalizasyon, ulaşım, itfaiye, mezbaha, ve mezarlık hizmetlerinin büyükşehir belediyesinin görev hizmet alanına girdiğini söyleyen Kafaoğlu, Altıeylül Belediyesi sınırları içinde olan 3 meydan ve 17 caddenin de hizmet bakımından büyükşehire ait olduğunu kaydetti. Kafaoğlu, "2 buçuk aylık sürede sosyal ve kültürel anlamda bir çok çalışmamız oldu. Altıeylül Belediyesi olarak üniversitede grupları olan öğrenciler ile toplantılar yaptık. Ayrıca Çanakkale'ye gezileri tertip ettik. Toplamda 2 bin 484 vatandaşımızı Çanakkale'ye göndermiş olduk. Yine Yörük-Türkmen Şöleni yapıldı. 13 Mayıs Kutlu Doğum Haftası'nda Gümüşçeşme Mahallesi'nde etkinlikler yaptık" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu, yaklaşan Ramazan ayı münasebeti ile büyükşehir belediyesi ile birlikte bir dizi etkinliğe imza atacaklarını söyledi. Ramazan Ayı dolayısı ile ihtiyaç sahiplerine kuru gıda yardımında bulunacaklarını söyleyen Başkan Zekai Kafaoğlu, "İftarlarla ilgili olarak düğün salonu ve büyük lokantalarda toplu iftar düşünüyoruz" dedi.

PERSONEL ALIMINA DEĞİNDİ

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediye olarak göreve geldikleri 2 buçuk aylık sürede 167 kilometre yol, 138 kilometre tarla ve mera düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kafaoğlu, Altıeylül Belediyesi için 50 yıl sonrasının ihtiyaçlarını karşılayacak bir bina arzu ettiklerini kaydetti. Basın mensuplarının belediyeye personel alımları konusunda sorduğu soruyu cevaplayan Zekai Kafaoğlu, "Seçim döneminde bilbordlarda özel sektör ile birlikte 10 bin kişi işe alınacak dedik. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. Verilen sözler 5 yıl yapılacak istihdam ile ilgilidir. OSB'de yeni firmalar hayata geçiyor. Albayraklar, fabrika ile ilgili 600 tır malzeme getirdi. 500 kişi sadece onlar çalıştıracak. 5 yıl sonunda o rakamın dahi az olacağını düşünüyorum. Şuan belediyede 12 sözleşmeli mimar, mühendis ve tekniker alımı yapılacak. Ayrıca dışarıdan hizmet alımı da yapılacak. Vatandaşlar bunun hepsini belediyeye alınacağını beklemesin" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekai Kafaoğlu Çanakkale Balıkesir Altıeylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title