Haberler

Altepe'ye Kente Katkı Ödülü

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı Bursa araştırmalarını 5 yılda 100'den fazla eserle şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi, Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) tarafından ödüllendirildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı Bursa araştırmalarını 5 yılda 100'den fazla eserle şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi, Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) tarafından ödüllendirildi.

SİVİLAY'ın geleneksel 'Kente Katkı Ödülleri', Dernekler Yerleşkesi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Bursa'ya sosyal, kültürel ve ekonomik alanda katkı koyan 12 kişi ve kuruma ödül verilen törende, son 5 yılda 100'ü aşkın eseri kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi, cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı Bursa araştırmalarına imza attığından dolayı ödüllendirildi.

Bursa Araştırmaları Merkezi'nin ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, SİVİLAY Başkanı Okan Aras'tan aldı. Başkan Altepe, ödülün gurunu da Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü ve Ar-Ge Şube Müdürü Aziz Elbas ile Bursa Araştırmaları Merkezi çalışanlarıyla paylaştı.

Başarının iltifata tabi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa için örnek hizmetler yapan SİVİLAY'ı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz, Bursa'da kentlilik bilincinin gelişmesini sağlamak ve değerlerimize sahip çıkmaktır. Bu noktada yapılan çalışmaların ödüllendirilmesi de onur verici" dedi.

SİVİLAY Kente Katkı Ödülleri'nde babası İhsan Celal Antel'in koleksiyonunu Bursa Kent Müzesi'ne bağışlayan Afif Antel de ödüle layık görüldü. Antel'in ödülünü veren Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Antel'in koleksiyonunun kısa süre sonra Bursa Kent Müzesi'nde açılacak sergide görülebileceğini söyledi.

Başkan Altepe, daha sonra Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DOSABSİAD) 5. olağan genel kuruluna katıldı. DOSABSİAD'ın Bursa için önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Altepe, "Sanayinin gelişmesi, Bursa'nın

Türkiye ve dünyaya örnek olması açısından önemli. Bursa bir sanayi kenti. Bu sektörde önemli atılım yapacak bir şehir, Bursa. DOSAB da Bursa'da altyapıdan, eğitime kadar her konuda önemli çalışmalar yapıyor. Sosyal projelere de ağırlık veren DOSAB, Bursa'ya kazandırılan sahipsiz hayvanlar doğal yaşam merkezindeki hayvanları yem parasını ödüyor. Balkanlar'a yaptığımız yatırımlarda da en büyük desteği DOSAB'dan görüyoruz" şeklinde konuştu.

(MŞ)

23.03.2013 16: 29: 17

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bursa Araştırmaları Merkezi Recep Altepe Aziz Elbas Okan Aras Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title