Haberler

Alt Havza Bazlı Ürün Deseni Çalışması Çalıştayı

Yalova'da 3 gün sürecek "Alt Havza Bazlı Ürün Deseni Çalışması" adlı çalıştay başladı.

Yalova'da 3 gün sürecek "Alt Havza Bazlı Ürün Deseni Çalışması" adlı çalıştay başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştay Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu'nda başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, 19 bin ton kivi üretimiyle Yalova'nın bu sektörde birinci olduğunu belirterek, "Türkiye'de kivi üretiminin yüzde 45'i Yalova'da yapılıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana da ilimizde süs bitkileri üretimi yapılmaktadır. Şu anda bu sektörde önde gelen 3 ilden birisidir. Yatırımlar bu sektörde devam etmektedir. Üretim aynı zamanda ticareti de harekete geçirmiştir. Yalova özellikleri nedeniyle arazi rantının yüksek olduğu bir ili. Bu yüzden üretilen ürünlerin nitelikleri önemli. Bakanlığımız bir havza çalışması ilimizde yürütecek. Nasıl bir havza modelinin ilimizde çıkması gerektiğini belirlemek için bir çalışma yapılacak. Bu manada bu toplantıyı çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Karahan, Yalova'nın önceliklerinin bu çalışmayla ortaya koyulacağını sözlerine ekleyerek, "İlimizin önceliklerini arkadaşlarımıza sunmak istiyoruz. Bakanlık temsilcilerinin katıldığı toplantıda projeksiyonlarımızı onlara aktaracağız. Bu toplantı Yalova ve Türk tarımına hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tarafından sunumlar gerçekleştirdi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Selim Karahan Yalova Havza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title