Haberler

Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA İstanbul Alperen Ocakları tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine kıyafet, ilaç ve gıda yardımı yapmak üzere 250 kişi eşliğindeki konvoy yola çıktı.

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

İstanbul Alperen Ocakları tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine kıyafet, ilaç ve gıda yardımı yapmak üzere 250 kişi eşliğindeki konvoy yola çıktı. TIR'lara ve otobüslere yüklenen yardım malzemelerinin yarın Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması bekleniyor.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere İstanbul Alperen Ocakları tarafından otobüsler ve TIR'lar ile yardım gönderildi. Grup, Ümraniye Tepeüstü Eski İETT Otobüs Garajı önünden yola çıktı. Yardım malzemelerinin otobüslere yüklendiği garaj önünde toplanan ocak üyeleri sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 'Rusya'nın Bayırbucak Türkmen Dağı'nı bombalaması üzerine bir eylem gerçekleştirmiştik. Bu eylemde de oradaki Türkmen kardeşlerimize destek çıkacağımızı söylemiştik. Allah nasip ederse inşallah yarın oradayız. Elhamdülillah 7-8 TIR'ımız gitti. Araçlarımızın bagajları da dolu. Burada kışlık kıyafetler, yağmurluklar, battaniyeler, çadırlar var. Malumunuz oradaki insanlar çok zor durumdalar. Oradaki arkadaşlarımızın çoğu zatürre olmuş. Arkadaşlarımız yardım etti, tıbbi malzeme götürüyoruz. Bunun yanında 70 kişilik heyetimiz var. O heyet içerisinde doktorlarımız da var. Biz insani yardım gönüllüleriyiz. Herkesin de insani yardım gönüllüleri olarak oraya gitmesi lazım. Gerekirse canlı kalkan olması lazım. Orada bir zulüm var dedi.

Mican, bir gazetecinin, 'Gerekirse savaşacak mısınız sorusuna ise 'Orada her desteği vereceğiz. Elimizden geldiği kadar yanıtını verdi.

Açıklamanın ardından grup otobüslere binerek yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alperen Ocakları İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title