Haberler

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, “Yahudi Soykırımı adına örnek teşkil eden Auschwitz, akıl almaz boyutta bir medeniyet çöküşüdür ve insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biridir” dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Yahudi Soykırımı adına örnek teşkil eden Auschwitz, akıl almaz boyutta bir medeniyet çöküşüdür ve insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biridir" dedi.

Pohl, Auschwitz toplama kampının kurtarılmasının 70'nci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Büyükelçi Pohl, Auschwitz toplama kampının kurtarılması hatırlandığında özellikle nasyonal sosyalist iktidar döneminde öldürülen milyonlarca insanı andıklarını kaydederek "Yahudi soykırımı adına örnek teşkil eden Auschwitz, akıl almaz boyutta bir medeniyet çöküşüdür ve insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biridir. İsrail devletinin var oluş hakkının korunması bundan dolayı Alman dış politikasının temel bir parçasıdır. İsrail düşmanlığının yükselişini ve destek görmesini bu günlerde büyük endişeyle izliyorum. Buna karşı çıkmak Alman dış politikasının tüm dünyadaki asli görevidir" ifadesini kullandı.

Pohl, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Holokostu anmak ve hatırlamak bizim için daimi bir görevdir. Bu bağlamda Yahudi soykırımını başka konularla kesinlikle ilişkilendirmemeye ve karşılaştırmamaya da yükümlüyüz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eberhard Pohl Auschwitz Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title