Haberler

Almanya'dan Engellilere Yardım Köprüsü

-almanya'nın Bielefeld Halle kentinde bulunan Türk İslam Birliği Diyanet Camii Derneği yönetimi, Türkiye'de mağdur durumda bulunanların engellerini ortadan kaldırmak için yaptığı yardım seferberliği devam ediyor.

-almanya'nın Bielefeld Halle kentinde bulunan Türk İslam Birliği Diyanet Camii Derneği yönetimi, Türkiye'de mağdur durumda bulunanların engellerini ortadan kaldırmak için yaptığı yardım seferberliği devam ediyor. Dernek yönetimi, bağışlarla topladığı yardımlardan aldığı TIR dolusu engelli araçlarını Ankara'ya getirip, Keçiören'in Bağlum Mahallesi'nde yardıma muhtaç engellilere dağıttı. Engelli araçlarına kavuşan engellilerin bu mutluluğunu aileleri de paylaştı.

Dernek Başkanı Mustafa Şahinöz, yönetim kurulu üyesi Dursun Karabel ile birlikte geçen Ramazan ayında topladığı bağışlarla TIR dolusu engelli aracı aldı. Gümrükten geçirildikten sonra önce Kırıkkale'de dağıtılan engelli araçlarından bir bölümü Ankara'nın Keçiören İlçesi'ne bağlı Bağlum Mahallesi'ne getirildi. Başkan Şahinöz ve yönetim kurulu üyesi Karabel, Bağlum İlim, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Akdoğan ile birlikte Keçiören'de belirlenen 40 engelliye araçlarını teslim etti.

Engelli araçları arasında her biri 15 bin lira değerinde olan akülü arabalar bulunuyor. Bu araçlar arasında 40 tekerlekli sandalye, 7 akülü sandalye, 25 sandalyesi ile 30 yürüteç bulunuyor. Derneğin yönetim kurulu üyesi Dursun Karabel, bugüne kadar Almanya'dan Türkiye'nin 30 iline 7 TIR ile engelli malzemesi getirdiklerini hatırlattı. Karabel, bu yıl getirdikleri 7 TIR'daki engelli malzemesini Yozgat, Trabzon, Kırıkkale ve Ankara'da dağıttıklarını vurgulayarak şöyle dedi:

"Unutmayalım ki her vatandaşımız birer engelli adayıdır. Bizler de bu doğrultuda yardıma muhtaç olan engelli kardeşlerimizin engellerini bir nebze de ortadan kaldırmak için bu tür yardımlarımızı sonuna kadar devam ettirmeye kararlıyız." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title