Haberler

Almanya'da İslamfobik Çıkış

Zülfiye Kaykın: Almanya'da Başörtülülere Ayrımcılık Yapılması Üzücü.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider (SPD) ile Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın uyum turlarına Köln'de devam ettiler. Heyetin Köln'deki Müslüman Kadınlar Buluşma ve Eğitim Merkezi'ni ziyareti sırasında Bakan Schneider, Müslüman kadınların başörtüsü nedeniyle iş hayatında ayrımcılığa uğramalarının üzücü olduğunu söyledi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider (SPD) ile Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın uyum turlarına Köln'de devam etti. Guntram Schneider ile Zülfiye Kaykın, Köln'deki Müslüman Kadınlar Buluşma ve Eğitim Merkezi'ni (BfmF eV.) ziyaret etti. Bakan Schneider burada derneğin çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Erika Theissen ve İkinci Başkan Hanim Ezder'den bilgi aldı. Derneğin yaptığı çalışmalardan etkilendiğini belirten Bakan Guntram Schneider, 'Buradaki bayanların kendinden emin ve angaje bir şekilde çalıştıklarını gördüm. Sundukları hizmetlerle eğitim düzeyi düşük bayanlara okuma ve hatta ortaokul diploması alma ve kendilerini geliştirme imkanı sunuyorlar. Burada kadınların çocuklarına bakılan bir yuvanın olması, buraya gelenlerin çalışmalara daha rahat katılmasına olanak sağlıyor. Ancak bayanların baş örtüsü nedeni ile ile iş bulamaması üzücü. Başörtüsü sorununa bir çözüm getirilmeli' diye konuştu.

GÖÇMEN DERNEKLERİ PROFESYONELLEŞMELİ

KRV Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın ise uyum turları hakkında şunları söyledi:

'1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan uyum yasasının içinde devlet ve eyalet teşviklerinin belli bir çerçeveye oturtulması da var. Bu bağlamda göçmen derneklerinin hangi noktalarda teşviklere ihtiyaçlarını olduğunu tespit ediyoruz. Bu dernek profesyonel çalışmalar yapıyor. Burada kalifiye kadınların olduğunu gördüm. Bir çoğu da eğitim düzeylerini arttırmak istiyor. Uyumdan yanalar ve dil konusuna hakimler. Fakat etnik kökenlerinden ötürü iş bulma olanakları fazla değil. Bu insanların önünü nasıl bir programla açabileceğimizi düşünüyoruz. Zaten eyalet hükümetimiz kamu dairelerine anonim iş başvurusu uygulamasını başlattı. Kamu alanında göçmenlerin sayısını yükseltmek istiyoruz. KRV'de nüfusun yüzde 20'si göçmen kökenli. Ancak bu oran kamu alanına yansımıyor. Anonim başvuru projemizle birlikte, insanlar başörtülü mü, hangi ülkeden geliyorlar, kökeni nedir gibi faktörleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Başvurularda sadece kişinin kalifiye olup olmadığı göz önüne alınmalı. Burada, nitelikli olmasına karşın iş hayatına girememiş kadınları gördüm. Bu kadınların iş hayatına girebilmeli. Göçmen derneklerinin ise profesyonelleşmeye ve maddi yardıma ihtiyaçları var. İnsanlar çoğu zaman derneklerde fahri çalışmalar yapıyorlar. Bu, uzun vadede derneğin çalışmaları açısından çok sağlıklı değil. Ana iş olarak dernek faaliyetlerini yapanlarla fahri çalışanlar bir araya geldiğinde çalışmalar daha verimli olacaktır.

UYUMUN ÜÇ AYAĞI VAR

KRV Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider ile Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın Köln'de ayrıca göçmenlerin yoğun yaşadığı Chorweiler Semti'ndeki Türk-Alman Dostluk Derneği'ni ziyaret etti. Bakan Schneider buradaki konuşmasında, uyumun sosyal bir sorun olduğunu belirterek, 'Uyum sorununun üç yağı var: Eğitim, iş ve gettolaşma. Chorweiler Semti her zaman uyum konusunda kötü bir örnek olarak gösteriliyor. Bu sorunu çözmemiz gerek' dedi. Türk-Alman Dostluk Derneği'ndeki ziyarette Bakan Guntram Schneider' e Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters ile Köln Emniyet Müdürü Klaus Steffenhagen de eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title