Haberler

Alman Yatırımcılardan Gaziantep'e Havayolu Kargo Yatırımı

Gaziantep’e havayolu kargo taşımacılığı alanında yatırım yapmak isteyen Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ve beraberindeki heyet, İpekyolu Kalkınma Ajansını (İKA) ziyaret ederek, bölge hakkında bilgi aldı.

Gaziantep'e havayolu kargo taşımacılığı alanında yatırım yapmak isteyen Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ve beraberindeki heyet, İpekyolu Kalkınma Ajansını (İKA) ziyaret ederek, bölge hakkında bilgi aldı.

Verdiği desteklerin yanı sıra yerel düzeyde yatırım ortamını iyileştirme konusunda yatırımcılara danışmanlık yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı, bölgenin kalkınmasında önemli rol oynuyor.

Gaziantep'e havayolu kargo taşımacılığı alanında yatırım yapmak isteyen "Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı" Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ve beraberindeki heyete bölge hakkında sunum yapan Gaziantep Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Gaziantep yatırım ortamı, yatırımlarda devlet destekleri, Gaziantep'in lojistik alanındaki projeleri konularında Alman yatırımcıları detaylı bilgilendirdi.

Toplantıda, Gaziantep'in artan ihracatı karşısında lojistik alanında yatırımların hızlanması gerektiği ifade edilirken kara ve deniz taşımacılığının yanısıra havayolu kargonun da öneminin giderek arttığı vurgulandı.

Gaziantep'te Avrupa'ya havayolu kargolarının ulusal hava firmalarıyla yapıldığını, fakat yetersiz olduğunu vurgulayan Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Vakkas Koca, kurulacak sistemle Gaziantep'te Almanya'ya direk kargo seferlerinin başlayacağını ve buradan tüm Avrupa ülkelerine dağıtım yapılabileceğine dikkat çekti.

Magdeburg Cochstedt Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Vornhagen ise, Gaziantep'i Türkiye'de merkez olarak seçmesinin en büyük sebebinin tarihi İpekyolu üzerinde olması ve hızla artan ticareti olduğunu dile getirerek, Gaziantep'e kuracakları sistemi Suudi Arabistan, Çin, Tacikistan, Rusya'ya da kurarak havada bir İpekyolu ağı kurmak istediklerini dile getirdiler.

Bilgilendirme toplantısı sonrası Gaziantep'in önde gelen firma ve kurum temsilcileri ziyaret edilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Söz konusu toplantılar kapsamında Gaziantep'in önde gelen ihracatçı firmaları ve ihracat potansiyeli yüksek olan firma temsilcileri, böyle bir yatırımın bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte ve gerekli olduğunu ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Magdeburg İpekyolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title