Haberler

Alman Konsolosluğu Önündeki Eyleme Yoğun Polis Önlemi

* Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu önündeki eylem öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

* Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu önündeki eylem öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Konsolosluğun bulunduğu Cadde araç trafiğine kapatılırken vatandaşlar üst aramasından geçirildi.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA)

Diriliş Başkanları adlı bir grup saat 15: 00 sıralarında "Almanya şaşırma sabrımızı taşırma" yazılı pankart ve dövizlerin yanı sıra Türk bayrağı açarak geldikleri İnönü Caddesi üzerinde bulunan Almanya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Alman Hükümetini protesto eden grup için polis eylem öncesi konsolosluk önündeki caddeyi araç trafiğine kapatarak güvenlik önlemi aldı. Güvenlik önlemleri sırasında yeni başlayan başörtülü bir kadın polisin olduğu da görüldü.

Grup adına basın açıklaması yapan Diriliş Başkanları İstanbul İl Başkanı Murat Şahin, "5 ay önce buraya gelerek Alman devletiyle ilgili düşüncelerimizi aktarmıştık ve uyarılarda bulunmuştuk. Ama görüyoruz ki; uyarılarımızı dikkate almamış gözüküyorsunuz. Uyarılarımızı tekrar hatırlatarak söylüyoruz biz iki millet olarak tarihin derinliklerinden beri büyük acıları, büyük savaşları atlatarak gelmiş iki ayrı milletiz. Tarihte zor günleri olduğunda biz Alman halkından, kendi devletiyle başı derde girmiş insanlarına kucak açıp kendi ülkemizde onlara şan ve şeref verdik. Bilim adamlarını, yazarlarını Alman faşizminden kaçtıkları için ülkemizde hakları ve özgürlüklerini kullanabilir uygar insanlar gibi yaşamalarını garanti ettik. Sözünü ettiğimiz süreçte Alman milletine ihanet etmiş hiçbir kimseyi ülkemizde barındırmadık. Tarihte büyük acıların ve sevinçlerin ortağı olmuş iki milletin bugün karşı karşıya kaldığı durum biraz buruk ve acı verici bir hal almıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi hep birlikte Türkiye olduk. Türk devletinin, Türk milletinin dostluğu dünyalara bedeldir 3-5 haini kollamamak, terör örgütlerine çanak açmak Alman milletinin büyüklüğüne yakışmaz isteğimiz odur ki Alman milletinin topraklarından Türk milletine ihanet kusan alçaklara sahip çıkılmasın. Sahip çıkılması gereken tek şey Türk ve Alman milletinin büyük dostluğudur. PKK,DHKPC ve FETO terör örgütüne destek vermek ne size nede diğer Avrupa ülkelerine yakışmaz" diye konuştu.

Yapılan eylem sonrası grup adına Genel Başkan Hasan Türksel ve bazı dernek üyelerinin konsolosluk binasının girişine siyah çelenk bıraktı. Polis eylem öncesi aldığı güvenlik önlemlerini kaldırarak Caddeyi yeniden trafiğe açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beyoğlu Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title