Haberler

Alman Engelliler Derneği Yöneticileri Aksu'yu Ziyaret Etti

Giresun Belediyesi tarafından organize edilen "Engeller Kalkıyor" Projei kapsamında Giresun'a gelen Almanya Engelli Dernekleri yönetici ve üyeleri, Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti.

Giresun Belediyesi tarafından organize edilen "Engeller Kalkıyor" Projei kapsamında Giresun'a gelen Almanya Engelli Dernekleri yönetici ve üyeleri, Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti.

Alman misafirleri ile bir süre sohbet eden Aksu, yaptığı açıklamada, Giresun Belediyesi olarak engellilere yönelik önemli etkinlik ve hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Giresun Belediyesi'nin engelli dostu bir belediye olduğunu kaydeden Aksu, "Öncelikle belediyemiz bünyesinde engelli birimi kurduk. Engelli taşıma aracımızı hizmete soktuk. Tüm yollarımızı engellilerimizin de rahat kullanabileceği bir hale getirmek için çalışıyoruz. Görme engelliler için sesli kütüphane, engelli oyuncuların oluşturduğu 'Yürek Takımı', engelli meclisi, yeni hazırlanan bir gazete çıkaracağız. Engellilerimize, konuşan saat, beyaz baston, sandalye ve ekipman desteği sağlıyoruz.  Engellileri bir parçamız olarak görüyoruz" dedi.

Almanya'nın Köln Rosrath Engelli Yurdu Müdürü Karl Schlüter, Giresun'da gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade ederek," Engelliler için güzel çalışmalarınızı gördük. Birlikte ortak çalışmalar yapabiliriz. Sizleri Köln'e davet ediyorum. Bizim çalışmalarımızı size göstermek isteriz" diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuklarına çeşitli hediyeler verdi. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Kerim Aksu Almanya Giresun Köln Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title