Haberler

Alman Eğitimciler Küçükçekmece'de

Küçükçekmece’yi ziyaret eden Almanya Rheiland-Pfale Eyaleti Entegrasyon Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Ellen Johann başkanlığında Anaokulu öğretmenlerinden oluşan 15 kişilik ekip, çeşitli incelemelerde bulundu.

Küçükçekmece'yi ziyaret eden Almanya Rheiland-Pfale Eyaleti Entegrasyon Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Ellen Johann başkanlığında Anaokulu öğretmenlerinden oluşan 15 kişilik ekip, çeşitli incelemelerde bulundu.

Almanya Rheiland - Pfale Eyaleti Entegrasyon Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Ellen Johann başkanlığında anaokulu öğretmenlerinden oluşan 15 kişilik ekip, kültürlerarası iletişim programı kapsamında Küçükçekmece Belediyesi ve Belediye Anaokulu'nu ziyaret etti.

Rheiland Pfale Eyaleti'nde Türk asıllı öğrencilerin sayısının yüksek olmasından dolayı, Türkiye'deki okullarla diyalog kurarak, öğrencilere daha iyi bir eğitim vermeyi amaçlayan program kapsamında, ekip öncelikle Belediye Anaokulunu gezerek, incelemelerde bulundu. Ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i ziyaret eden Alman ekip, Belediye Anaokulu ve eğitim yatırımları ile ilgili Başkan Temel Karadeniz'e merak ettikleri soruları yöneltti. Belediye binasında düzenlenen kokteylli toplantıya, Başkan Karadeniz'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Belediye Anaokulu Müdürü Şükran Evirgen ve veliler de katıldı.

"GAYRETİNİZ; DÜNYA BARIŞINA DA BİR KATKIDIR"

Konukları, "Ülkenizdeki Türk çocuklara daha iyi eğitim vermek için kültürel farklılıkları yerinde görmek adına yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyorum" sözleriyle ağırlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye'deki eğitim sisteminde yaşanan zorlukları ve gelinen noktayı değerlendirdi.

Başkan Karadeniz, "Hangi ülkede yaşarsak yaşayalım, daha iyi çocuklar yetiştirmezsek dünyada barış ortamını bulamayacağız. Bu gayretiniz dünya barışına da bir katkı olacaktır diye düşünüyorum. Eğitim sevgiyle başlar. Bizler eğitimde pek çok zorluklar yaşadık. Fakat bu günleri geride bıraktık. Artık milli eğitime daha fazla pay ayırıyoruz. ve çocuklarımızla daha fazla ilgilenme imkanı buluyoruz. Dünya ortak bir toprak parçası ve nerede iyi yetiştirilmiş bir çocuk varsa, bu hepimiz için bir zenginliktir. Dünyayı mahvetmek için bir kötü insan bile yetiyorken, bizler eğitimsiz kalmış tek bir çocuk bile bırakmamak için çaba göstermeliyiz" diye konuştu.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Almanya'da okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini ifade eden Heyet Başkanı Ellen Johann, "Türkiye'de okul öncesi eğitimin üniversite bazında verilmesi bizi çok etkiledi. Almanya'da sistem böyle değil. Amacımız, Almanya'daki göçmen ailelerin çocuklarının erken yaşta anaokullarına katılmalarını sağlamak ve Türkiye'deki eğitimcilerle işbirliği içerisinde olmak" diyerek, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Karadeniz ve Belediye Anaokulu Müdürü Şükran Evirgen'e teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Başkan Karadeniz'e; Belediye Anaokulu Okul Aile Birliği temsilcileri teşekkür ederek, çiçek takdim ederken, Alman konuklar da kendi ülkelerine özgü hediyelerini sundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Temel Karadeniz Türkiye Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title