Haberler

Alman Basını "Zorla Evlendirme"Yi Tartışıyor

Almanya'da Hükümetin, Zorla Evlendirmenin Ayrı Suç Olarak Ceza Kanununa Alınması Girişimi, Alman Medyasında Geniş Yankı Buldu.

Almanya'da hükümetin, zorla evlendirmenin ayrı suç olarak ceza kanununa alınması girişimi, Alman medyasında geniş yankı buldu.

Die Welt gazetesi bu girişimin çeşitli açılardan kadınlara gönderilen önemli bir sinyal olduğunu vurguladı. Gazete, zorla evlendirmenin Almanya'da şimdiye kadar ağır cebir suçu olarak değerlendirilerek 5 yıla kadar hapis ile cezalandırıldığını hatırlatırken, 'Bu uygulamanın şimdi ceza kanununa ayrı madde olarak alınması, zorla evlendirmenin anayasamızla bağdaşmadığını ve Almanya'da bu uygulamaya müsamaha gösterilmeyeceğini gösteren açık ve net bir semboldür" diye yazdı.

Merkel Hükümeti'nin bu sinyalle birlikte aile fertlerine, özellikle de zorla evlendirilen kadınlara, bunun bir suç olduğunu kavramaları ve suçluları polise şikayet etmeleri sinyalini de göndermiş olduğu belirtilirken federal hükümetin bu kararla doğru ve entegrasyonu teşvik eden bir politika izlediği belirtildi. Yazıda, 'Ancak sembolden öteye giden önemli bir nokta, zorla evlendirilerek Almanya dışına çıkarılan kadınlara dönüşün kolaylaştırılması. Şimdiye kadarki uygulamada Almanya'daki oturma izinleri 6 ayın ardından geçerliliğini kaybediyordu. Bu sürenin şimdi 10 yıla kadar çıkarılması planı, zorla evlendirilen kadınların konumunu güçlendiriyor. Bu gözle görülür bir iyileşme ve aynı zamanda, siyasetin Almanya'da yaşayıp entegre olmak isteyen insanları desteklediğine yönelik güçlü bir işaret" diye devam etti.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung ise, zorla evlendirmelerin ceza kanununa alınmasının, hukukî bir gereklilikten çok, halkın eğitilmesine yönelik olduğu üzerinde durdu. Gazete, kültürler arasındaki farklılığın daha bariz olarak su yüzüne çıktığı başka bir alan bulunmadığını iddia ederken, "Ataerkil yapıdaki pek çok Müslüman erkek zorla evlendirme kavramını anlayamıyor. Çünkü onlar için bu normal. Yeşiller milletvekili Ekin Deligöz, haklı olarak zorla evlendirilen kadınlara daha fazla sosyal destek talep ediyor, evlilikten kaçan kadının ailesine muhtaç kalmaması gerektiğine, aksi takdirde namus cinayetine kadar varabilecek daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğine işaret ediyor" diye yazdı. Diğer gazetelerdeki bazı yorumlar şöyle: Rhein-Neckar-Zeitung: Hükümetin entegrasyon paketi önemli bir işaret veriyor: Zorla evlendirmeleri ve Almanca öğrenmeyi reddedenleri istemiyoruz. Ancak bu paket, Thilo Sarrazin'in toplum politikaları konusunda başlattığı fazlasıyla ısınan tartışmalara bir yanıt değil. Eğer bu paket gelecekte zorla evlendirmelerin daha dikkatli bir şekilde takip edilmesini ve daha erken tepki verilmesini sağlarsa, o zaman mağdurların daha iyi korunmasına katkısı olur."

Tageszeitung: Alman hükümeti entegrasyon politikaları konusunda baskı altında. Koalisyon hükümetindeki Hıristiyan Birlik partileri ve liberal Hür Demokratlar'ın popülist nağmeler eşliğinde yasa değişiklikleri paketini çıkarmaları ancak böyle görülebilir. Bu paket her şeyden önce, sembolik bir politikadır. Merkezinde zorla evlendirmeler bulunuyor. Gerçi yıllardır süren hararetli tartışmalara rağmen insan haklarını ihlal eden bu uygulamanın boyutları hakkında tam bilgiye sahip değiliz. Buna rağmen Hıristiyan Birlik partileri bu konuda faal olmaktan çok hoşlanıyor. Böylece şunu göstermek istiyor: Paralel toplumlara karşı, ezilen Müslüman kadınlar için bir şeyler yapıyoruz. Bu politikanın maliyeti fazla değil. Ayrıca kullanmaya bayıldıkları 'geri kalmış Müslümanlar' tablosunun pekişmesine hizmet ediyor ve dikkatleri diğer başarısızlıklarından başka yerlere kaydırıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title