Haberler

"Alman'a, İsveçli'ye Zeytinimizi Yedireceğiz"

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, birliğin Avrupa'da yapılanma süreci içinde olduğunu belirterek, "Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık" dedi.987 Sayılı Mürefte...

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, birliğin Avrupa'da yapılanma süreci içinde olduğunu belirterek, "Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık" dedi.

987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mürefte'deki yeni idari binasının Kemal Karagöz Çok Amaçlı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışını, Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kahraman Koçer yaptı. Koçer, konuşmasnda, 2012-2013 zeytin alım kampanyasında, 4 bin 450 ton zeytin alımı yapıldığını belirterek, "Bu aldığımız zeytinin parasal değeri, 11 milyon TL'dir. Üretici ortaklarımıza aldığımız zeytinin ürün bedelinin yüzde 80'i ödenmiştir. Zeytin piyasasının önümüzdeki dönem zorlu geçeceği malumunuzdur. Ortaklarımızın kooperatifine, birliğine sahip çıkmasıyla bu zorluk aşılacaktır" dedi.

Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci de yaptığı konuşmada, Türkiye'de 500 bin ton civarında zeytin üretildiğini ifade ederek, "Bu rakamın 450 bin tonu sofralık zeytinden oluşuyor. 2013 yılında almış olduğumuz kararla, Avrupa'da yeniden yapılanma süreciyle birlikte, 2 ay içerisinde bin 100 civarında zeytin ve zeytinyağı ihraç ettik. Marmarabirlik geçtiğimiz yıl 500 sanayi kuruluşu arasında, 418.sıradaydı. İlk bin ihracatçı kuruluş arasında sadece Marmarabirlik vardı ve zeytin ve zeytinyağı ihracatında birincilik ödülünü aldık. İhracat yapan kuruluşlar arasında 736.sıradayız. Geçen yıl 22,5 milyon dolarlık ihracatımız olmasına rağmen, bu rakamı aşabilmek için Avrupa yapılanmasına girdik.

Avrupa'da bir Alman'a, bir İsveçli'ye de zeytinimizi yedirecek şekilde alt kültür zeytin üretimine de başladık. İki yıllık süreç içerisinde 8 milyonluk bir yatırımımız var" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Karagöz Mürefte Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title