Haberler

Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlandı

İzmir’in Aliağa ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'ndeki programla devam etti. Kutlama programına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğün Derse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Biz niye onlar gibi başarılı olamıyoruz"

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Eğitimin önemine değinerek, "Bugün öğretmenlerimize olan minnet duygularımızı iletmek, hem de özeleştiri yapıp, artılarımızı, eksilerimizi ortaya koymak için bir fırsat günüdür. Eğitim hiç şüphesiz önemlidir. Hele bizim gibi her 10 yılda bir tokat yiyen, her 10 yılda bir kobay gibi deneye tabi tutulan bir millet için eğitim ve onu sırtlayan eğitim camiası çok önemlidir. Öğretmenlerimize çok görev düşüyor, çok iş düşüyor. Bu ülke 15 Temmuz'da tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. Bir işgal teşebbüsü yaşadı. Bu işgali icra eden insanların çoğu bu ülkede yetişmiş insanlar. Bu insanları yetiştirenler nasıl yetiştirdi, nasıl kendi insanına, askerine, polisine, meclisine, sivil vatandaşlarına ateş ettirdi? O insanları katlettirdi. Nasıl başarılı oldular, bu onlar açısından başarıdır. Ama Allah'ın izniyle kazdıkları kuyuya kendileri düştü, o ayrı mesele. Biz vatanını ve milletini seven insanlar neden bu kadar motive olmuş insanlar yetiştiremiyoruz. Bir yerlerde hata mı yapıyoruz? Milli bilinci yüksek, vatan ve millet sevgisi yüksek yeni nesiller yetiştirmek için oturup bir düşünmemiz lazım. Mustafa Kemal Atatürk bir dahidir, onun zamanında söylemiş olduğu sözleri oturup bir kez daha düşünmemiz lazım" dedi.

Ödüller ve şeref belgeleri verildi

Kaymakam Yılmaz'ın konuşmasının ardından, görevine yeni başlayan öğretmenlerin Meslek Yemini Töreni gerçekleştirildi. Öğretmenlere, Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emre Okmar tarafından yemin ettirildi. Yemin töreninin sonrasında emekliye ayrılan öğretmenlere, Kaymakam Yılmaz tarafından Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu hatıra yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler ve Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt verdi. Programda ayrıca, öğretmenler arası spor müsabakalarına katkı sağlayan beden eğitim öğretmenlerine ve ilçede düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvasında ödül alan öğretmenlere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında Aliağa Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Programın sonunda öğrencilerin hazırladığı Öğretmenler Günü Oratoryosu salondakiler tarafından büyük alkış topladı. Oratoryo gösterisini sunan öğrenciler, gösteri sonunda salondaki öğretmenlere gül dağıttı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Bayram Yılmaz Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title