Haberler

Aliağa'da 3 Bin Kişilik Kutlu Doğum Haftası Programı

Aliağalılar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin 1444. yıl dönümü olan ’Kutlu Doğum Haftası’nı 3 bin kişilik organizasyonla kutladı.

Aliağalılar, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin 1444. yıl dönümü olan 'Kutlu Doğum Haftası'nı 3 bin kişilik organizasyonla kutladı.

ÜNLÜ HAFIZLARDAN KUR'AN VE DUA GECESİ

Aliağa Belediyesi'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle kutlama programı düzenledi. Kutlama programında, dünya Kur'an okuma birincisi Hafız Ahmet Ebul Kasımi ve ezbere Kur'an-ı Kerim okuma birincisi eğitimci yazar Hafız Selman Okumuş ile birlikte ünlü hafızlardan Emre Eriş, Abdullah Türk ve Vedat Özarpacı binlerce kişiye Kur'an ve dua gecesi yaşattı.

Enka Salonu'nda gerçekleştirilen programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrehim Aydemir, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Muhtarlar ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

DOYUMSUZ KUR'AN ZİYAFETİ SUNDULAR

Kur'an-ı Kerim'den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği program; Dünya Ezbere Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Selman Okumuş'un Kur'an Tilaveti ile başladı. Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı 'Kutlu Doğum' programına katılanlar, Hafız Okumuş'un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği sohbetini dinledi. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi.

Hafızların okuduğu ilahiler ile devam eden programın finalinde İranlı Hafız Ahmet Ebul Kasımi, yaklaşık bir saat Kur'an'dan sureler okudu. Programda hep bir ağızdan salavat ve tekbirler getiren katılımcılar, hafızlar ile bir araya gelerek gecenin manevi huzurunda semaya el açarak dualar etti. Ayrıca programda katılımcılara şerbet ve helva ikram edildi.

"EFENDİMİZİN ÜMMETİ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUZ"

Program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada İslam Alemi'nin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Merhametiyle cihana örnek bir şahsiyet olan peygamber efendimiz tanıdıklarına, tanımadıklarına, hatta düşmanlarına bile merhamet edecek kadar engin bir duyguya sahipti. Biz Peygamber efendimiz ümmeti olmakla bugün iftihar ediyoruz. Merhamet kavramının zarar gördüğü günümüzde, Sevgili Peygamberimizin merhamet anlayışını tekrar kendimize örnek almalıyız. Sadece insanlara değil, hayvanlara ve bitkilere de merhametle muamele etmeliyiz" dedi. Başkan Serkan Acar, kutlama programına yoğun katılım gösteren Aliağalı vatandaşlara ve teşrifleriyle programı şereflendiren hafızlara teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Abdullah Türk Selman Okumuş Serkan Acar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title