Haberler

Aleviler Bir Çatı Altında Toplanıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği kuruldu.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği kuruldu.

Kurucu başkan olarak göreve getirilen öğretmen Birol Tutkan yaptığı açıklamada, "Birliği ve beraberliği sağlamak ve yeni nesile Alevi kültürümüzü tanıtmak için derneğimizi faaliyete geçirdik" dedi.

Kurulan yeni dernekleri ile ilgili bilgiler veren Birol Tutkan, "Fatsa ve çevresinde 20 mahallede yaşayan Alevi vatandaşlarımızın bir çatı altında toplamak ve dernekleşmek için çalışmalara başladık. Amacımız Fatsa ve çevresinde yaşayan Alevi yurttaşlarımızın sosyal, kültürel anlamda dayanışma içerisinde bulunmasına adına bu derneğimizi kurmaya karar verdik. Alevi kardeşlerimizin güncel sorunları ile ilgili bir çatı altında toplanmak istedik ve kurumsallaşmak için girişimi başlattık. İnançsal ve kültürel dayanışmaya önem verdiğimiz için bu derneğimizi kurduk" diye konuştu.

Kurucu Başkan Birol Tutkan yönetiminde şu isimler yer alıyor: Muzaffer Topal, Hüseyin Akkan, Ali Hüseyin İzgi, Ali Demirci, Şaban Kaynak, Cevat Aksu, Ali Rıza Akduman, Ahmet Aktaş, Ali Özdemir ve Sebahattin Özdemir. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title