Haberler

Alerji Konulu Bilgilendirme Konferansı

Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Soroptimist Kulübü işbirliği ile alerji konusunda bir bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Soroptimist Kulübü işbirliği ile alerji konusunda bir bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Alerji mevsiminin başlaması nedeniyle çocuklarda sıkça görülen alerjiye ailelerin dikkatini çekebilmek için düzenlenen konferansta, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Bakırtaş, etkinliğe katılanlara çocuklarda astım ve alerjik hastalıklarla ilgili bilgi verdi.

Konferansa katılanlar ne zaman alerjik hastalılardan şüphelenmeliyiz, çocuğum astım mı, hangi çocuklar astım için risk taşır, çocuklarda astımın nedenleri nelerdir çocuğumun astımı büyüyünce geçer mi, çocuklarda alerjik nezle, atopik egzama, besin ve ilaç alerjileri hakkında merak edilenler konusunda bilgi sahibi oldular.

Turgut Özakman Sahnesi Ergin Orbey Salonunda gerçekleştiren konferansta bilgi veren Bakırtaş "Astım tanısı için solunum fonksiyon testlerinin, yardımcı olduğu ve tedaviye yanıtın çok değerli olduğunu vurgulamak isterim. Alerjiyle ilgili cilt ve kan tetkiklerinin daha çok nezle, besin ve ilaç alerjilerinin tanısında önem taşıdığını belirtmek isterim" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazi Üniversitesi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title