Haberler

Alaşehir Eğitim Başarısında 8 Basamak Birden Atladı

Güncelleme:

Geçmiş yıllarda sınavlarda alınan başarılar bazında 17 ilçe içerisinde ancak 16'ncı olabilen Alaşehir, bu yıl Fen Lisesinin ilk mezunlarını vermesiyle rekor kırdı.

Geçmiş yıllarda sınavlarda alınan başarılar bazında il sıralamasında 17 ilçe içerisinde ancak 16'ncı olabilen Alaşehir ilçesi bu yıl Fen Lisesinin ilk mezunlarını vermesiyle adeta rekor kırdı. İlçede ilk kez 12 öğrenci Tıp Fakültesini kazanırken, Fen Lisesinin ilk mezunları olan 38 kişiden 33'ü istediği üniversiteye girme başarısını gösterdi. Yerleşemeyen 5 öğrencinin ise istedikleri bölüm olmadığı için tercih yapmadıkları öğrenildi. Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi ve Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesinden birer öğrenci de tıp fakültesini kazandılar. Ahmet Altan Anadolu Lisesinden 4 öğrenci ise hukuk fakültesine girmeyi başararak ilçenin eğitim başarısının artmasına katkı sağladılar.

Alaşehir Fen Lisesinin ilk mezunlarını vermesi ilçenin eğitimdeki başarı sıralamasında son sıralardan ön sıralara gelmesini sağladı. Geçmiş yıllarda Manisa'nın ilçeleri arasında son sıralarda bulunan Alaşehir başta Fen Lisesi olmak üzere diğer liselerin bu yıl gösterdikleri başarı ile Alaşehir'i 16. sıradan ilk sekiz sıraya çıkardı. Fen Lisesinin ilk mezunu olan 38 öğrenciden 10'u tıp, biri hukuk, biri eczacılık fakültesine yerleşirken 21 öğrenci de diğer bölümlere yerleşme başarısı gösterdi. Beş öğrencinin ise istedikleri bölüm olmadığı için tercih yapmadıkları ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan sınava hazırlanacakları öğrenildi.

Okul birincisi olan Kadir Kuran Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanırken, YGS'de Türkiye 1200'üncüsü olan Burakcan Akkoç Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti.

Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi ve Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesinden birer öğrenci tıp fakültesini, Ahmet Altan Anadolu Lisesinden de 4 öğrenci hukuk fakültesine yerleşerek başarının yükselmesine destek verdiler.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir, "2014-2015 eğitim yılı başında aldığımız kararlar ekip olarak, koltukta değil sahada olma kararı aldık. İdarecilerle sık sık diyalog kurarak eğitim-öğretimde yaşanan sorunlara ve eksikliklere anında çözüm ürettik. Hedefimiz 16'ncılıktan daha yükseklere tırmanmaktı. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Başta Fen Lisemiz olmak üzere başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyoruz. Fen Lisemiz açıldığı ilk yıl ortaokul sonrası sınav sıralamasında ilk yirmi binde iki öğrencimiz vardı. 36 Öğrencimiz 20- 50 bin arasında bulunuyordu. Bu yılki mezunlarımızda ilk 20 bin içerisinde 13 öğrencimiz bulunuyor. Buda uyguladığımız sistemin doğru olduğunu, emeğimizin boşa gitmediğini göstermektedir. Diğer liselerimizde başarıya katkı yaparak çıtanın yükselmesine destek olmuşlardır. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz verdikleri emeklerin boşa gitmediğini görmelerinin gururunu yaşamaktadırlar. Fen Lisesi Alaşehir'imizi uçurarak, gururu olmuştur. Çalışmalarımızı daha üst basamaklara çıkarmak için sürdüreceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title