Haberler

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali, "kırmızı halı" yürüyüşüyle başladı.

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali, "kırmızı halı" yürüyüşüyle başladı.

Etkinlik, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) öncülüğünde, Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla tarihi Kızılkule önünde gerçekleştirildi.

Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan filmlerin gösterileceği festivalin açılış törenine katılan sanatçılar, kırmızı halıdan geçti.

Festivalde Türkiye'den Selda Alkor, Almanya'dan Wilma Elles, Ukrayna'dan Olga Sumskaya, Rusya'dan Andrey Ankudinov, Belarus'tan Viktor Vasilyev, Kazakistan'dan Maira Karsakbayeva ile Azerbaycan'dan Kenan Mahmudov'un dostluk mesajları 7 dilde okundu.

Wilma Elles, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini Türkiye'de çok güvenli hissettiğini söyledi.

Dünyada problemlerin hep olduğunu dile getiren Elles, "Bu sadece Türkiye'nin şehirlerinde değil, her şehirde aynı şekildedir. Ben İstanbul'da ne kadar güvendeysem diğer şehirlerde de aynı şekilde güvendeyim. Bugün 10 ülkeden 30'dan fazla sanatçı, bu festivalde var ve 7 dilde dostluk mesajını Alanya'dan dünyaya veriyoruz. Bu benim tüylerimi diken diken ediyor. Bu çok önemli. Hep biriz, dostuz, aynıyız. Dizilerimiz birçok ülkede izleniliyor. İzlerken hep aynı duyguları yaşıyor, ağlıyor ve gülüyoruz." diye konuştu.

Festivalde gösterimi yapılacak filmlerin kısa tanıtımıyla mini bir konser verildi.

Kapanış töreniyle sona erecek festivalde, aralarında "Jack", "Happy Hour", "The Judgement", "Snow", "The Count of Oranges", "Seagulls", "Love Swing", "Homeland", "Down The River" ve "Nabat"ın da bulunduğu 40'a yakın film gösterilecek.

Film gösterim programında, Atalay Taşdiken imzalı "Arama Motoru", Biray Dalkıran'ın yönettiği "Meleklerin Mucizesi" ve Japon-Türk ortak yapımı Mitsutoshi Tanaka'nın yönettiği "Ertuğrul 1890" filmleri de yer alıyor.

Festival kapsamında "Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri" başlıklı bir panel düzenlenerek, sinema sektörünün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemleri ele alınacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Wilma Elles İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title