Haberler

Alanya'da Nevruz Coşkusu

Renkli Görüntülerin Yaşandığı Yarışmaları Yabancı Turistler de İlgiyle İzledi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Nevruz Bayramı kutlandı. Kutlamada öğrenciler, iskelede yakılan ateşin üzerinden atlamak için birbirleriyle yarıştı.

Nevruz Bayramı kutlamaları, Hükümet Meydanı'nda saat 10.00?da başladı. İlçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Atatürk Caddesi?nden İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe, at, eşek, deve ve kuzu gibi hayvanlar da katıldı. İskele Meydanı'nda devam eden kutlamalarda ise halk oyunları gösterileri, portakal toplama ve soyma, un içinde bilye bulma, kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma ve halat çekme yarışmaları düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaları, yabancı turistler de ilgiyle izledi.

Alanya Lisesi Müzik Öğretmeni Semra Sönmez?in Türk Halk Müziği konserinin ardından Nevruz ateşi yakıldı. Öğrenciler ateşin üzerinden atlamak için birbirleriyle yarıştı. Tören, Nevruz ateşinin üzerinden Kaymakam Hulusi Doğan ve diğer protokol üyelerinin atlamasıyla sona erdi. Kutlamalar kapsamında bazı okul ve sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara yiyecek ve içecek de dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title