Haberler

Alanya Belediyesi Trakai Festivali'ne Damga Vurdu

Alanya Belediyesi’nin Türkiye ve Alanya’nın kültürünü tanıtmak üzere gittiği kardeş şehir Trakai’de yapılan Yaz Festivali’nde açtığı stantlar, Litvanyalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Alanya Belediyesi'nin Türkiye ve Alanya'nın kültürünü tanıtmak üzere gittiği kardeş şehir Trakai'de yapılan Yaz Festivali'nde açtığı stantlar, Litvanyalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve beraberindeki heyetin Alanya Tanıtım Günleri kapsamında Litvanya'da gerçekleştirdiği faaliyetler yoğun ilgi gördü. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya'da 3 gün boyunca katıldığı toplantılar ve kurulan stantlarla Türkiye ve Alanya'nın tanıtım çalışmalarına destek verdi. Litvanya'nın Trakai şehrinde gerçekleşen Yaz Festivali'ne katılan Alanya Belediyesi, adeta festivale damga vurdu. Alanya Belediyesi adına açılan Ebru, Yalos, İpek Kozası, Kabak işlemeciliği stantlarının yanında misafirlere sunulan yöresel tatlar festivalin ilgi odağı oldu.

BAŞKAN YÜCEL FESTİVAL KORTEJİNE KATILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve meclis üyeleri, Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic, Trakai Belediye Başkanı Edita Rudeliene, Gürcistan, Polonya ve Ukrayna delegasyonlarıyla beraber Trakai Yaz Festivali kortejine katıldı. Başkan Yücel ve meclis üyeleri ellerindeki Türk Bayrakları eşliğinde festivalin gerçekleşeceği alana kadar coşkulu bir şekilde yürüdüler.

RUDELİENE: "ALANYA BELEDİYESİ FESTİVALİMİZE RENK KATTI"

Litvanya'nın Trakai şehrinde düzenlenen Yaz Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Trakai Belediye Başkanı Edita Rudeliene, "Alanya Belediyesi festivalimize gelerek bizleri onurlandırdı. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz festivale Alanya heyeti gerçekten büyük bir renk kattı. Yapılan bütün faaliyetler için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e teşekkür ederim" dedi.

YÜCEL: "SİZLERİ DÜNYA'NIN EN GÜZEL ŞEHRİ ALANYA'YA DAVET EDİYORUM"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Trakai Yaz Festivali'nin açılış konuşmalarında kürsüye gelerek Litvanyalıları tatil için Alanya'ya davet etti. Yücel, "Öncelikle Türkiye ve Alanya kültürünü Litvanya'da ve Trakai'de sergilememize imkan sağlayarak bizi buraya davet eden Trakai Belediye Başkanımıza ve ilgisini geldiğimiz günden beri üzerimizden eksik etmeyen Büyükelçimiz Aydan Yamancan'a teşekkür ediyorum. Bizim için her şeyden önemlisi insanların mutluluğudur. Alanyamız çok dilli, çok dinli ve çok kültürlü bir şehirdir. Kültürümüzü, geleneklerimizi ve bütün güzelliklerimizi görmek için de sizleri Türkiye'nin en güzel şehri Alanya'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik Halk Dansları Topluluğu festival alanına kurulan platformda Türkiye'nin yöresel oyunlarını oynadılar. Halk oyunları ekibinin ardından sahneye çıkan Semazen Sanatçıları performanslarını sergilediler.

ALANYA STANTLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tanıtım amacıyla Litvanya'ya giden Alanya Belediyesi'nin Trakai Yaz Festivali'nde açtığı stantlar ilgi odağı oldu. Ebru, Yalos, İpek Dokuma, Su Kabağı İşlemesinin tanıtıldığı stantların yanında misafirlere yöresel lezzetler ikram edildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, stantlara gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi. Ebru standında lale figürü resmeden Başkan Yücel, ardından yemek standına geçerek ziyaretçilere Gözleme, Limonata, Baklava, Türk Lokumu ve helva ikram etti.

GALA TÜRK MUTFAĞIYLA YAPILDI

Litvanya'da çeşitli etkinliklerle "Alanya Tanıtım Günleri" düzenleyen Alanya Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Gala Yemeği organize etti.

Gala yemeğinde Türk mutfağından lezzetler misafirlere ikram edildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya'daki faaliyetlerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek; "3 gün boyunca Trakai Kalesi'nde, Vilnius Parlamentosu'nda ve Trakai Meydanlarında Alanya Belediyesi olarak düzenlediğimiz sergiler ve stantlarımızdaki tanıtım çalışmalarımıza gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim" dedi.

Gala Yemeği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik Halk Dansları Topluluğu ekibinin misafirlere sunduğu gösteriyle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Gürcistan Litvanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title