Haberler

Alanya-Arınç:Recep Bey Ekonomi Bilmiyor' Demek Cehaletin İfa

Başbakan Erdoğan'ı Ekonomi Bilmemekle Eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cahillikle Suçlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "birisi Geçenlerde 'recep Bey Ekonomi Bilmiyor' Diyor. Dünyadan Habersiz Bir Konuşma Bu. Bunu Yunanistan'da Söylerseniz Başına Taş Yağdırırlar. İspanya'da Bunu Konuşarsanız Suratına Tokat Vururlar. Hükümete 'ekonomi Bilmiyor' Demek Cehaletin İfadesi Olur" Dedi.

BAŞBAKAN Erdoğan'ı ekonomi bilmemekle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cahillikle suçlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Birisi geçenlerde 'Recep Bey ekonomi bilmiyor' diyor. Dünyadan habersiz bir konuşma bu. Bunu Yunanistan'da söylerseniz başına taş yağdırırlar. İspanya'da bunu konuşarsanız suratına tokat vururlar. Hükümete 'Ekonomi bilmiyor' demek cehaletin ifadesi olur" dedi.

Başbakan Vekili Arınç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan partisinin Siyaset Akademisi'nin sertifika törenine katıldı. Her partinin bir siyaset okulu olduğunu belirten Arınç, "Ama parti okulu açarak bir şeyler verme gayreti içinde olursak bunun adı monologtur. Birisi konuşur siz dinlersiniz, dinlemeye mecbursunuz. Ne anlatırsa da kabul etmek zorundasınız" dedi. Siyaset Akademisi'nin fikirlerin tartışıldığı bir platform olduğunu kaydeden Arınç, bugünlerde 27 Mayıs darbesinin konuşulduğunu belirterek, sözlerini darbe eleştirileriyle sürdürdü. "27 Mayıs 1960. O tarihlerde ortaokul talebesiydim. Biz farkında olmadan bile bir hükümetin devrildiğini, askeri darbenin olduğunu hatırlıyoruz" diyen konuşan Arınç, şunları kaydetti:

"50 yıl sonra bu darbeye sahip çıkan insan ancak 3 kişidir, 5 kişidir. Türkiye bu noktaya 50 yıl sonra geldi. Şimdi artık inanıyoruz ki, demokrasiler halkın iradesidir, seçimdir, sandıktır. İktidarların el değiştirmesi, darbelerle, adam kandırmalarla olmamalıdır. Barışçı yollarla iktidarlar el değiştirmeledir. Artık darbe, artık muhtıra, artık cuntalaşmak Türk siyasetinde hiç bir zaman konuşulmamalıdır. Kimse başını çevirip bunlara selam bile vermemelidir."

DUA ETSİNLER 2002'DE PARLAMENTODA DEĞİLDİLER

AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte Türkiye'de siyasetin tanımının da değiştiğini kaydeden Arınç, "Millet 2002'de öylesine bir karar verdi ki bizden öncekileri tamamen sildi, bizi ve o dönem parlamentoda olmayan CHP'yi meclisin içine soktu. CHP 1999'da barajı aşamamıştı. Dua etsinler, iyi ki dışarıda kalmışlar yoksa içeridekilerin hepsinin defterini dürdü millet. 2002'de onlar da gidecekti" şeklinde konuşmasına devam etti.

KİM NE SÖYLEDİYSE ÜÇ MİSLİNİ SÖYLEDİK

Partisinin kurulduğu tarihten itibaren 4 seçim, 1 referandum geçirdiğini hatırlatan Başbakan Vekili Bülent Arınç, "Hep başarılarla doluyuz ve Allah bizi mahcup etmeden ülkenin yönetiminde söz sahibiyiz. Bu 8 senede neler olmuş artık herkesin malumu" diye konuştu.

Arınç, siyasette en nefret ettiği iki şeyin ilkesizlik ve korkaklık olduğunu belirterek AK Parti'yi ayakta tutan şeyin cesareti, izzeti ve milleti dayanması olduğunun altını çizdi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Bütün dünyanın artık AK Parti'nin başarısını takip ettiğini belirten Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Başbakan Vekili Arınç, şunları söyledi: "Birisi geçenlerde 'Recep Bey ekonomi bilmiyor' diyor. Dünyadan habersiz bir konuşma bu. 'Recep Bey ekonomi bilmiyor' derseniz, Yunanistan'da bunu söylerseniz başına taş yağdırırlar. İspanya'da bunu konuşarsanız suratına tokat vururlar. 1 trilyon borçla Avrupa'dan para dilenen, maaş ödeyemez noktaya gelen eksi 10'lara imza atan ve hatta 5 ay sonrasını göremeyen bir ülke daha yanıbaşımızda dururken bugün tıkır tıkır maaş ödeyen, artışlar yapan, reel sektöre 4 yılda 40 milyar katkı sağlayan Türkiye'yi çok güzel destekleyen bir hükümete 'Ekonomi bilmiyor' demek cehaletin ifadesi olur. Bu çok yanlış şeyler. Bugün Türkiye aksaklığa uğramadı. Çok büyük sıkıntılar çektik, Hükümet bu sıkıntıları yaşadı ama vatandaşına yaşatmadı."

FELAKET TELLALI SİYASETÇİLER VARDI, BİR TANESİ NİHAYET VEDA ETMEK ZORUNDA KALDI

Siyasi liderliğin bu süreçte önem kazandığını belirten Arınç, "Lider 'yandım bittim öldüm' demez. Felaket tellalı olan siyasetçiler vardı, bir tanesi nihayet veda etmek zorunda kaldı" sözleriyle eleştiri oklarını CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yöneltti. Arınç, Baykal için "Her konuşması felaket tellalığı. Öldük, bittik, yandık,rejim mahvoldu, bitiyoruz, karanlık günler geldi, battık, çıktık... Allah Allah... Dışarı çıkıyorsun hiç böyle bir şey yok. Adam kendi dünyasında bunu yaratmış. Sonunda ne oldu? Bırak canım öyle bir şey yok. Sen kendi dünyana, biz kendi işimize" ifadelerini kullandı.

NAZIM'DAN DİZELER OKUDU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Başbakan Vekili Bülent Arınç, partisinin 8 yıldır ayakta kalmasının muhteşem bir başarı olduğunu belirterek, "Bizi devirmek yok etmek, yok farz etmek düşüncesinde olanlar şimdi nerede, biz neredeyiz?" diye sordu.

Arınç, sözlerinin sonunda şair Nazım Hikmet'in "Güzel günler göreceğiz çocuklar/ Güneşli güzel günler" dizelerini okudu, sıralardan "İnşallah" sesleri yükseldi.

Arınç konuşmasının ardından Siyaset Akademisi mezunlarına plaketlerini verdi.

10. Alanya Kültür Turizm Sanat Festivali'nin açılışını gerçekleştirecek olan Arınç, akşam da Alanya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği 2009 Medya Başarı Ödülleri törenine katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title